Tancada la pista annexa del pavelló d’esports Paco Martin per problemes estructurals de la coberta

No hi ha alarma, però sí que hi haurà un cert enrenou logístic. Per tant, i posant per endavant la seguretat de les persones usuàries, l’Ajuntament de Vilassar de Mar va decidir, ahir dimecres mateix, tancar la pista annexa del pavelló d’esports Paco Martin.Els tècnics han detectat un problema estructural que s’ha de solucionar el més aviat possible. Dels clubs implicats, les màximes complicacions, a hores d’ara, les tindrà el Club Hoquei, bàsicament per la infraestructura que necessiten. Ahir a la tarda, reunió del consistori amb els clubs afectats. Avui hem contactat, al nostre informatiu “Crònica”, amb el regidor d’Esports, Recursos Humans, Transparència i Educació, Eduard Sirvent.

Sirvent ha manifestat que ahir mateix els tècnics el van informar que havien localitzat problemes estructurals a la coberta annexa del Pavelló d’Esports Paco Martin. Tot plegat descobert perquè estaven fent una anàlisi prèvia a la instal·lació abans de procedir a col·locar plaques solars a  la coberta. Estat de la instal·lació, ara mateix, complicat, fins i tot abans de calcular el pes de les plaques. Sirvent ha detallat que l’informe tècnic determina que l’estructura és inestable i que aconsella que es facin les actuacions que siguin necessàries el més aviat possible per solucionar aquesta problemàtica. L’informe aconsella, com a mesura preventiva, que no es faci cap activitat a l’interior del pavelló.   

Acció-reacció. En només unes hores, de fet, ahir al migdia el consistori anunciava, per seguretat, el tancament de la pista annexa. Tot i que no hi ha risc de caiguda, que quedi clar, el primer que cal garantir, ha dit Sirvent, és la seguretat de les persones usuàries i per aquest motiu el govern ha decidit tancar la pista.

D’entrada es faran dues actuacions d’urgència. Estabilitzar la coberta i solucionar les filtracions d’aigua, feines que han de ser definitives.

Cal assenyalar que la coberta annexa del Paco Martin no té res a veure amb la coberta de la pista principal que, fa uns mesos, ja es va rehabilitar íntegrament. Són dues edificacions separades.

Ahir a la tarda, de fet, de cara a la feina. Reunió amb els clubs afectats: el Futbol Sala Sant Joan, el Club Hoquei Vilassar i el Club de Patinatge Artístic.

Segons apunta el regidor d’Esports l’hoquei és l’esport, per la seva tipologia, que presenta més dificultats per trobar-hi una solució. Els entrenaments es podran fer en altres equipaments. Pel que fa als partits d’hoquei, Sirvent ha manifestat que l’Ajuntament del nostre poble està parlant amb altres consistoris de poblacions properes a la nostra per tal de mirar si els partits d’hoquei de caps de setmana poden celebrar-se en pistes d’altres municipis.  En aquest sentit, Sirvent recorda que, per exemple, i en cas que el club de casa nostra hagi de jugar fora com a local, necessitarà el vist-i-plau de la Federació. S’arrisquen, fins i tot, a una sanció econòmica pel canvi de domicili. L’Ajuntament de Vilassar de Mar ja ha anunciat que recordaran a la Federació que estem davant d’un cas d’emergència.

Segons la reunió d’ahir al vespre, sembla que amb el Futbol Sala Sant Joan i amb el Patinatge s’ha pogut arribar a una entesa

Sirvent ha subratllat que des de l’Ajuntament estan treballant amb la major velocitat possible per solucionar aquesta problemàtica i ha explicat que els clubs que tindran al seu costat a l’Ajuntament en tot allò que els faci falta.