Tallers per promoure el benestar emocional dels adolescents entre 12 i 17 anys

Sabem, i no descobrirem la sopa d’all, que l’adolescència és un període molt complicat per a les persones d’entre 12 i 17 anys, i també, és clar, per a les seves famílies. “Aquí t’escoltem!”  és el nom de la campanya que han engegat les Regidories de Joventut i de Salut Pública de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i que consta de diferents tallers emocionals, grupals i gratuïts, el primer dels quals es fa avui.

L’adolescència és una etapa decisiva en el desenvolupament personal, marcada per canvis significatius a nivell físic, emocional i social. Aquests canvis poden provocar tensions i conflictes amb la família, les amistats o l’àmbit educatiu, la qual cosa pot desembocar en malestar emocional o patiment.

Tenint en compte aquests arguments, la Regidoria de Joventut, la de Salut pública i el CAP Doctor Masriera de Vilassar de Mar han posat en marxa un cicle de tallers per ajudar els joves a millorar el seu benestar emocional. L’objectiu és proporcionar un espai d’informació i intercanvi de recursos que afavoreixi el benestar emocional dels adolescents.

El programa consta de tallers grupals, i gratuïts, adreçats a joves d’entre 12 i 17 anys, emmarcats dins del programa Crush i el servei “Aquí t’escoltem”. Es fan a Can Jorba, de 15.30 a 16.30 h. Les inscripcions s’han de realitzar a través de l’App VdM o als enllaços de cada taller. Es fan en quatre  dimarts. Els dos de maig que queden i els dos primers de juny.

Avui dimarts 21 de maig arrenca amb “Enforteix la teva autoestima”, amb la finalitat de reforçar la confiança i aprofundir en l’autoconeixement. Dimarts 28 de maig, “Taller decomunicació assertiva”, per donar recursos als joves per aprendre a posar límits i defensar les pròpies opinions. El primer dimarts de juny, dia 4, s’afrontarà “Com resoldre problemes i conflictes”, presentant estratègies efectives per afrontar i resoldre conflictes. Finalment, la darrera sessió, l’11 de juny, es farà el taller “Aprèn estratègies per cuidar-te”, promovent hàbits saludables per al benestar emocional i reflexionant sobre la importància de tenir cura d’un mateix. 

Aquests tallers són una oportunitat per als adolescents de connectar amb altres joves i obtenir les eines necessàries per gestionar les emocions d’aquesta etapa de la vida.

La consulta individual “Aquí t’escoltem”, d’acompanyament emocional als joves de 12 a 17 anys, està oberta de dimarts a divendres de 16.30 a 19.30 h.