Tallers d’emprenedoria a l’Institut Pere Ribot

P11Taller emprenedoriaEl Consell Comarcal del Maresme du a terme els Tallers d’emprenedoria per a joves estudiants, que tenen com a objectiu fomentar i despertar l’esperit emprenedor entre els alumnes de batxillerat o cursos formatius.

La iniciativa pretén ajudar els adolescents a creure en els seus potencials. En aquest sentit, es fomenta la reflexió i el coneixement d’una forma molt dinàmica i pràctica de la situació econòmica actual; de l’entorn i de les oportunitats que envolten els estudiants; dels valors i actituds importants a l’hora d’emprendre un projecte o un negoci; del treball en equip i la cooperació; de la creativitat; del coneixement i l’ús de les xarxes socials, etc.

El programa inclou cinc tallers, i cada centre educatiu tria aquell o aquells que poden tenir més interès per al seu alumnat. A l’Institut Pere Ribot es van començar a fer aquests tallers el curs passat i durant el curs actual se n’han fet quatre, dos adreçats a alumnes de 4t d’ESO (“Taller de generació idees” i “Passes a seguir per crear una empresa”),  i dos per als alumnes de primer de batxillerat (“el Pla d’empresa” i “Les TIC i les xarxes socials”).