Taller sobre sòl pelvià, organitzat per Assemblea Feminista

 

Atenció, especialment, a la nostra audiència femenina. Coneixeu què és el sòl pelvià? Per a què serveix? Com el podeu cuidar? Quins exercicis podem fer per millorar la nostra salut. Aquest dijous, a partir de les 6 de la tarda, a l’Espai Galbany, la fisioterapeuta Laia Vernet farà un taller sobre aquesta qüestió.

L’Assemblea Feminista de Vilassar de Mar, que organitza aquest acte, et proposa que et reservis dues hores, de 6 a 8 del vespre, per al taller “Sent el teu cos, integra el teu sòl pelvià”. Vernet ha explicat que el sòl pelvià és un conjunt de músculs de teixits i de lligaments que estan per sota de la pelvis. Una de les seves principals funcions és la de sostenir els òrgans que hi ha per sobre, la bufeta, la matriu i el recte i té control sobre els  esfínters.

El taller està pensat per a millorar la consciència corporal, l’autoconeixement del sòl pelvià i integrar-lo en el cos de la dona. Poder-lo sentir i notari aprendre a tenir cura d’aquesta part del cos.

No només s’impartirà teoria. També hi haurà una part pràctica. Es recomana portar, si la tens, la teva estora. Es faran exercicis pensats per a fer estiraments específics i per ensenyar a relaxar aquesta part tan important del cos de la dona. En concret, hi haurà exercicis de mobilitat, d’estiraments, de consciència corporal, de contracció, de relaxació, del sòl pelvià, en diferents posicions (asseguda, a peu dret…) Vernet ha subratllat que totes les etapes de la vida són importants per cuidar el sòl pelvià, però demana parar especial atenció a tres moments. La primera regla, l’embaràs i la menopausa, on hi ha canvis hormonals.

Vernet ha subratllat que és molt important poder prevenir i evitar malalties o disfuncions d’aquesta part del cos.