Taller de rams de mà amb embolcalls al Mercat de Flor i Planta Ornamental

Dilluns 22 de febrer el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya va organitzar un taller de rams de mà amb embolcalls adreçat als professionals del sector, que va ser un èxit de participació. Les enquestes realitzades en els tallers de 2009 van indicar que aquest era un tema de molt interès per als floristes assistents. La tria i la col•locació evidencia la traça i l’experiència del professional de la venda de flors. A més, el recobriment aporta un toc final d’originalitat al treball, que sovint el distingeix dels altres. La creativitat fou la nota dominant al llarg d’una jornada conduïda pels formadors de Rosa Valls,  Sergi González i Dolors Solé. Es va materialitzar en les composicions proposades, d’estil modern, gairebé trencador, però també en la col•locació de les flors dins les estructures i a l’hora de triar el paper, la cinta i altres guarniments que es poden afegir.

Es va crear una composició amb estructura circular, que després es transformà en un ram amb forma de ventall. Sobre la base d’un tatami de medul•la es van col•locar gerberes, taronges, lliris dels inques i clavells roses ornamentats amb branques d’esparreguera i heures. Es va embolicar amb tela de reixeta de diversos colors i cobrir amb paper kraft. Amb cinta adhesiva de doble cara, s’hi van enganxar detalls de verd; també s’hi pot deixar la targeta de la botiga. A més, es confeccionà un ram de mà espès en tons primaverals: verds, blancs i roses. Format per ranuncles, frèsies, jacints, flors de cera i crisantems de botó, s’embolicà amb una base per a bouquet rosa i blanca i paper de cel•lofana, que es va tancar amb cinta de ràfia natural.
També es va crear un ram de roses amb una estructura vertical força innovadora. Confeccionada a partir de dues fulles d’estrelítzia enllaçades per vímets, s’hi col•locaren roses Lovely red de tiges ben llargues, hipèric i aspidistra. Es buscà crear una sensació d’equilibri amb l’alçada uniforme i la posició de les flors.
S’embolicà amb paper kraft i filferro. Per últim, es va folrar una reixeta de coure amb petits feixos de ràfia natural que aguantarien cales grogues i frèsies del mateix color, situades a banda i banda, formant un conjunt equilibrat. Aquest ram de forma rectangular s’embolicà amb cel•lofana de colors neutres. El proper taller que organitza el Mercat de Flor i Planta Ornamental adreçat als seus socis, que tindrà lloc el 15 de març, està dedicat a la diada de Sant Jordi.

Leave a Reply