Surt a la venda el segon disc de l’artista vilassarenc Chucho Díaz “LOSOMILKM”

Ha sortit a la venda recentment el segon disc “LOSOMILKM”, de l’artista vilassarenc Chucho Díaz. Aquest nou àlbum el presenta aquest diumenge 20 de juny a la Sala Apolo de Barcelona a 2/4 de 8 del vespre.

Vilassarenc d’arrels colombianes, Chucho Díaz té un repertori basat en la “nova trova” i els aires cubans, el feeling brasiler, el pop, el funk, amb lletres directes, rebels, quotidianes i alhora amb pinzellades poètiques de realisme màgic i artivisme social. Una proposta eclèctica a mig camí entre la world music, el pop i els ritmes afro.

La seva carrera artística arrenca a l’any 97, en una etapa postadolescent i amb una marcada influència de Silvio Rodríguez i Pedro Guerra. Va iniciar estudis de llenguatge, guitarra flamenca i harmonia a Liceu i Taller de Músics i va escriure els primers temes que portarien a la gravació de dues maquetes.

A partir del 2004 Chucho es va centrar en la producció del seu primer àlbum “Venga a nosotros tu Utopia” del qual es van editar i distribuir 1000 còpies. Arran de la presentació d’aquest treball a la sala Apolo de Barcelona el 2005 va arrencar un període d’intensa activitat amb directes en sales catalanes . El 2007 i 2008 va iniciar la producció de dos nous àlbums. Finalment fa marxa enrere i decideix esperar per tenir una proposta més sòlida i amb millors perspectives de comercialització. Entre 2008 i 2012 es va prendre un temps de reflexió.La música cedeix espai a la poesia i als projectes audiovisuals a partir de la incursió de Chucho en el camp de la docència.

En 2013 va tornar als escenaris i desenvolupa un xou més madur amb l’enregistrament en viu de loops, interpretant els seus temes i també com a vocalista / guitarra en diversos projectes musicals com Sant Pau Rhum Band, No Estem Bojos i d’altres.

Durant 2020 en col·laboració amb Iván Santaeulària va produir “LOSOMILKM” , gravat i mesclat a Aclam Records i masteritzat per Ferran Conangla., publicat amb Rocketmusic i on aglutina tot el bagatge i experiència adquirits al llarg de la seva trajectòria com o artista.