Súperlliga catalana: nou destí de la Unió Esportiva Vilassar

 

Diumenge passat, ho explicàvem en directe per aquesta casa, per Vilassar Ràdio, amb una magnífica transmissió del nostre company Hèctor Torreblanca se certificava, matemàticament, que la Unió Esportiva Vilassar perdia la categoria. Els blanc-i-vermells, en l’any del centenari, deixaran, doncs, la Tercera Reial Federació i es plantaran, el curs vinent, no a la Primera Catalana sinó a la nova Súperlliga catalana.

Què sabem fins ara d’aquesta nova competició?

La Unió Esportiva Vilassar, doncs, començarà la temporada 2023-2024 a la Súperlliga Catalana. Neix amb l’objectiu de fer de pont entre les lligues que pengen de la Real Federación Española de Futbol i les que administra la Federació Catalana. Estarà formada pels tres equips que baixen del grup V de Tercera (la Unió Esportiva i dos més) i els segons, tercers, quarts i cinquens de cadascun dels tres grups de la Primera Catalana.

També hi accedirà el guanyador de l’eliminatòria d’ascens que disputaran els dos sisens classificats de l’actual Primera Catalana amb millor coeficient. Tal com estableix el pla de competició, cal tenir en compte que els ascensos es podran veure reduïts en funció de l’afectació dels descensos no compensats d’equips catalans procedents de categories estatals.

En definitiva, una competició que es vol que sigui atractiva i que serveixi de rodatge als equips que miraran de fer el salt a les competicions que organitzen des de Las Rozas.

També, i això és molt interessant, la Federació Catalana injectarà 240.000 euros de subvenció -global als clubs que integrin la nova competició. Fet el compte de la vella, uns 15.000 per a cada equip que hi participi, més una partida fixa d’11.500 euros.

La resta de subvenció serà variable i comprendrà bonificacions per desplaçaments; de 0,50 euros per quilòmetre recorregut i també per punts sumats de l’equip, en concret, 50 euros per cada punt obtingut a la classificació. La inversió total de l’FCF se situa en els 240.000 euros: 184.000 euros de subvenció fixa, 20.000 euros destinats a desplaçaments i 36.000 per objectius a la classificació.

L’objectiu que persegueix l’FCF amb la creació de la Superlliga és tenir equips amb una major preparació per l’ascens a la Tercera Federació. Aquest nou esglaó pretén reduir la diferència per arribar a la competició d’àmbit estatal, amb un major atractiu per la recerca de patrocinadors, interessats en l’aposta per la nova categoria d’elit del futbol territorial català.

(Redacció: Joan Escofet/ Foto: Facebook UE Vilassar)