Spirit Of: neix la primera ginebra inspirada en el Maresme

No és cap secret que al Maresme hi tenim de tot. I, ara, també disposem d’una ginebra inspirada en la nostra comarca. De la mà de la cervesera, especialitat artesanes, Sant Roch Brewing, amb base operativa a Malgrat de Mar, presenten Spirit Of. Ginebra seca, amb toc dolç i amb l’aranyó com a base. 4 destil·lacions i set botànics entren en aquesta, nova i única, ginebra maresmenca. A més, aquesta empresa de Malgrat de Mar, amb les seves cerveses artesanes, tanquen un 2021 espectacular. Dos ors i dues plates en els més prestigiosos concursos internacional

Igor Puig n’és el creador. El cap pensant. Del seu cervell sorgeix aquesta ginebra inspirada en el Maresme, en la vida mediterrània i amb una picada d’ullet a les nostres àvies. Han estat treballant-hi 13 mesos. La denominació està inspirada en el terme “Esperit de vi”, molt utilitzada -ha recordat- pels nostres avis i àvies.

Puig ens revela com és aquesta Spirit Of. Ginebra seca, fresca en boca i amb un toc dolç

Des de Malgrat de Mar ens ha parlat dels altres components: pell de taronja, pell de llimona, gingebre, cereals i d’altres, alguns dels quals són secrets.

L’Igor Puig ens aconsella com ens podem prendre la Spirit Of: com un substitut d’un vermut, per exemple.

El creador de la ginebra amb l’aroma i el gust de la nostra comarca ens recorda que no cal prendre-la en el format gin tònic. Una recepta alternativa: una part de ginebra, dues parts de ratafia i cinc parts de beguda energètica.

Atenció. On es pot comprar? Al Celler d’en Pla de Malgrat, i a altres punts de Malgrat, Barcelona i Girona.

Ara, com molts altres, des de Malgrat de Mar pateixen per la crisi de materials. No reben les ampolles per envasar l’Spirit Of. Han d’arribar d’Itàlia i amb un format molt bonic. De moment, una primera edició amb 180 ampolles numerades i uns 200 litres a punt per embotellar així que es pugui.

Al marge de la ginebra, des de Sant Roch Brewing treballen la cervesa artesana. Estan molt orgullosos de la Cor de Blat, segona millor cervesa de blat de tot l’Estat Espanyol. Estil alemany i que agrada moltíssim. També, amb finalitats solidàries com apunta Puig. L’elaboren amb un 65 % de blat. Per cada ampolla venuda, donen 20 cèntims a la Fundació Aspronis. Es tracta d’una fundació sense ànim de lucre que treballen per generar iniciatives, suports i serveis perquè les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, d’altres col·lectiu vulnerables i els seus entorns familiars gaudeixin d’unes condicions òptimes de qualitat de vida i igualtat.

Un altre dels productes estrella de la factoria d’Igor Puig és la cervesa artesana Font de Ferro. És la seva nineta dels ulls. Amb record a les mines de ferro de Can Palomeres de Malgrat de Mar, avui tancades. En definitiva, un 2021 espectacular amb dos ors i tres plates en els més prestigiosos concursos internacionals.