Sis treballs finalistes als premis Joan Monjo a la recerca jove

La Ingrid Carbonell, la Júlia Porta i en Danko Castaño per part del Pere Ribot i l’Oriol Berlinchez, la Sonja Civit i la Laia Gabarró per part del Vilatzara són els finalistes de la VI Edició dels Premis Joan Monjo a la recerca jove que es lliuren, aquest dimecres a partir de les 20:00 del vespre, a la Sala Galbany. Un guardó que pretén destacar la bona feina que fan els alumnes dels dos instituts de Vilassar de Mar.

El Centre d’Estudis Vilassarencs, el GOVI, (el Grup d’Opinió de Vilassar de Mar) i l’Ajuntament del nostre municipi són els impulsors d’aquests premis. Uns guardons que ja són una institució al nostre municipi i que, en definitiva, es tracta, com destaca Alexis Serrano, director del Centre d’Estudis Vilassarencs, de que els nois i noies siguin profetes a la seva terra.

El claustre de professors dels dos instituts ha triat els sis finalistes. Així, aquest dimecres a la Sala Galbany, els sis alumnes hauran de defensar el seu projecte davant del jurat. La Ingrid Carbonell presenta el seu treball Viu i deixa viure, la Júlia Porta es candidata amb Fer teatre sense teatre, en Danko Castaño ha estudiat Les armes naturals de les meduses, els cridòcits. Recerca de substàncies inhibidores, Creixement microbià. Mitofusina 2 i la divisió cel.lular és la recerca de l’Oriol Berlinchez mentre que la Sonja Civit aposta per Solo de Bateria, procés de creació d’una animació 3D. Laia Gabarró s’ha inclinat per Estudi i implementació del Slam.

Alexis Serrano destaca la bona feina de la gent del GOVI, que ha agafat la batuta dels Premis Joan Monjo d’aquest 2018 i, també, la implicació de l’Ajuntament del nostre municipi.