S’instal·laran plaques fotovoltaiques a cinc equipaments municipals

 

La Biblioteca, la pista annexa al pavelló Paco Martin, l’escola del Mar, el Vaixell Burriac i la Piscina Municipal tindran plaques fotovoltaiques. Aquests cinc equipaments municipals es beneficiaran de la subvenció de 900.000 euros que atorga la Diputació de Barcelona per la instal·lació d’aquestes plaques pensades per a l’autoconsum energètic. El nostre consistori calcula estalvis energètics importants. En alguns casos, del 50%.

I és que l’Ajuntament de Vilassar de Mar, en la seva aposta per a dotar d’energies renovables el nostre municipi, va sol·licitar la subvenció de la Diputació de Barcelona. Un cop atorgada l’ajuda de 900.000 euros de l’ens supramunicipal, es cobrirà el 90% de les obres que han de permetre, instal·lar les plaques fotovoltaiques en els sostres d’aquests cinc equipaments municipals: la Biblioteca, la pista annexa al pavelló Paco Martin, l’escola del Mar, el Vaixell Burriac i la Piscina Municipal.

Amb aquest pas endavant d’aposta per les energies renovables, l’Ajuntament preveu l’estalvi energètic, del voltant del 30% (per exemple) a la Biblioteca i a la Piscina i de, fins i tot, el 50% en els altres tres equipaments: les dues escoles, la del Mar i el Vaixell Burriac i l’annex al Paco Martin. Comptat i debatut, estalviar les emissions de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera. 185 tones, menys, en el nostre aire en el primer any.

Totes les noves instal·lacions estan pensades per a l’autoconsum compartit. Això vol dir que l’energia solar que un edifici no consumeixi es compartirà amb els altres equipaments amb l’objectiu d’aprofitar, al màxim, la producció solar.

L’Ajuntament ja està treballant per a contractar l’execució de l’obra a la Biblioteca. Projectes enllestits abans del 31 de desembre d’enguany.