S’inicia la campanya per censar i identificar els gossos del municipi

Des d’aquest dimecres i fins el 31 de maig, l’Ajuntament de Vilassar de Mar engega la campanya “També som de Vilassar de Mar, si em censes, em cuides”, destinada a censar i identificar els gossos del municipi. Hi ha un preu especial de 35 euros per a la instal·lació del microxip. Durant la campanya també es regalarà una ampolla plegable de plàstic per poder netejar els orins dels gossos al carrer.

L’Ajuntament de Vilassar de Mar té per objectiu fomentar la tinença responsable d’animals, millorar la resposta davant la pèrdua i garantir la correcta convivència. El cens, que serveix per trobar els propietaris dels gossos ràpidament, és obligatori, gratuït i sense taxes. Abans de la inscripció del gos, un veterinari l’haurà d’haver identificat amb un xip que costa 35 euros, preu especial d’aquesta campanya que s’allarga fins el 31 de maig. L’oficina per al cens dels animals es troba a l’Espai Cultural Can Bisa.

Els centres veterinaris col·laboradors són:

  • Centre Veterinari Xinesca-Clínica de Vilassar de Mar: c. de la Xinesca, 53 (Tel. 93 759 15 70)
  • Centre Veterinari Central Parc: pl. Josep Tarradellas, 21-27, local 5 (Tel. 93 750 23 72)
  • Clínica Veterinària Sant Joan: c. Lluís Jover, 76 (Tel. 93 750 22 90)
  • SPAM. Refugi Cal Pilé (Ctra. N-II, km 648,4, de Mataró) (Tel. 93 756 60 66)

La documentació necessària: (original i fotocòpia)

  • DNI, NIE o passaport del propietari, sempre major d’edat
  • El document oficial del microxip que lliurarà el veterinari
  • L’assegurança de responsabilitat civil, en cas d’un gos de raça considerada potencialment perillosa.

L’ordenança reguladora de la tinença d’animals de companyia vigent a Vilassar de Mar recorda que el gos ha d’estar xipat, donat d’alta a l’arxiu i censat a l’Ajuntament. També adverteix que els gossos que passegin pels espais públics han d’anar lligats i els de races considerades potencialment perilloses han de dur morrió. No poden, recorda el text, accedir a parcs infantils, ni passejar per les platges durant la temporada de bany.

Les sancions que preveu l’ordenança poden anar dels 100 euros de les més lleus a 15.000 en el cas més extrem que seria l’abandonament d’un gos catalogat com a potencialment perillós. Entre els sancions lleus, hi figura no recollir les deposicions de l’animal en via pública o, entre d’altres, no tenir-lo censat.

És per això, que el consistori engega aquesta campanya. Amb un preu especial de 35 euros per a la instal·lació del xip i el regal d’una ampolla plegable de plàstic per netejar els orins. Aquest estri es donarà als propietaris, en els centres veterinaris, sempre que l’animal estigui correctament censat.

La campanya, iniciada per l’Ajuntament de Vilassar de Mar, té la col·laboració de l’Associació Amics dels Animals, dels centres veterinaris del municipi i, també, de l’SPAM, encarregada de la recollida d’animals abandonats.