S’ha estrenat la nova temporada del “Fem Salut”

Acabada de sortir del forn, aquest divendres al matí hem estrenat, en el nostre magazín matinal “Parlant de tot”, la nova temporada de la secció “Fem Salut”,  un espai fruit de la col·laboració entre la nostra emissora, la Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament, les farmàcies del nostre municipi i, també, és clar, i com no podia ser d’una altra manera, el Centre d’Atenció Primària Doctor Masriera.

Hem dibuixat les línies mestres de la secció per al curs 2023-2024 en la qual cada dos divendres del mes dedicarem minuts a la salut, el bé més preuat que, segurament, tenim tots i totes.

Ens hem estrenat amb alineació titular: Carla Fernández, regidora de Salut Pública, Alba Sanvicente, directora del CAP de Vilassar de Mar i Marta Casas, tècnica de l’àrea, de  l’Ajuntament.

I, precisament, Casas, en tant que a la producció de la secció, ens ha recordat que temes tractats la temporada passada com el control de plagues o la seguretat alimentària van ser dels més escoltats i descarregats del nostre web.

Per als propers mesos, es parlarà sobre què podem fer per viure millor i es tractarà, entre altres qüestions, de la vacunació contra grip, la diabetis, el glaucoma o la prevenció del suïcidi.  Sense oblidar el tabac, l’addicció a l’alcohol o les campanyes de prevenció del càncer de còlon pensades per a persones que voregen els cinquanta anys.

La nova regidora de Salut Pública de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, Carla Fernández, psicòloga clínica de professió, dibuixa les línies mestres tant de la seva àrea com, és clar, de la nostra secció. Abraça diferents angles i franges d’edat, des de la gent gran fins als infants.

La nova directora del CAP de Vilassar de Mar, Alba Sanvicente, defineix, també, tres objectius d’aquesta feina en xarxa, d’aquesta feina transversal: promoció, prevenció i acció. Es tracta d’evitar que les persones sanes emmalalteixin, fent tot el que sigui possible.

I, precisament, com apunta Fernández, aquest treball en xarxa és, i serà, especialment, útil, amb diferents agents implicats, per evitar, per exemple, el suïcidi a través de la prevenció,  especialment en les generacions més joves. Demanar ajuda és fonamental. I és que, per exemple, el mes d’octubre, en el qual estem, és el mes destinat a la Salut Mental.

Un altre aspecte clau és la gent gran. A Vilassar de Mar, especialment, els i les persones grans, són un col·lectiu molt actiu, molt participatiu i molt engrescat. De fet, ho hem vist en la recent acabada Setmana de la Gent Gran. Malgrat tot, des de la Regidoria de Salut Pública es vol seguir prement l’accelerador pel que fa a la lluita contra la solitud, tant de les persones grans com dels i de les joves que, a vegades, també se senten molt sols. Recepta? Projectes transversals i benestar emocional, adreçats  a gent jove, al conjunt de la ciutadania.

Casas també ha fet referència al programa de prescripció social.   

Seguirem, ben atents, els consells, les recomanacions des del nostre “Fem Salut” encaminades a un benestar físic i emocional tan personal com a nivell de municipi, a nivell de Vilassar de Mar.