S’ha editat el nou llibre de Josep Malagarriga “Manual de tècniques pictòriques”

Edicions Forment ha editat recentment el nou llibre del pintor Josep MalagarrIga, anomenat “Manual de tècniques pictòriques”

L’artista va néixer el 1953 a l’Ametlla de Merola. Va treballar de colorista durant cinc anys en un laboratori d’una empresa de tints de Manresa. Estudià a l’acadèmia de pintura de Barcelona Realist Ar per perfeccionar el retrat i la figura humana. Ha estat professor de visual i plàstica a les escoles Pérez Sala, Del Mar i a l’institut Vilatzara.

L’obra és un breviari de només 100 pàgines en forma de guia pràctica de les tècniques pictòriques, tant les seques com les humides, que conté il·lustracions realitzades per l’artista. 

Malagarriga ens explica que va decidir escriure aquesta obra ja que a l’ensenyament a ESO i Batxillerat les tècniques pictòriques només es toquen de manera molt tangencial, és a dir, molt poques.

Ha estat entre quatre i cinc anys elaborar aquesta obra, que és interactiva, ja que conté codis QR que porten cap a vídeos a Youtube.

 

El llibre, prologat per Josep Calomba i estructurat en 18 capítols, conté dibuixos d’ Antoni Bassas, Bruce Sprinsgteen, Freddy Mercury, Elvis Presley, Michael Jackson, Brahms, Apel·les Mestres, Juli Garreta, Carlos Ruiz Zafón, Duke Ellington, Enric Morera, Pau Casals, Madonna, John Lennon, Lluís Llach, David Bowie, Mick Jagger, Bob Dylan i Velázquez, entre d’altres. 

En Josep és una persona molt inquieta culturalment, i no para mai. Està molt content d’haver pogut editar aquesta obra i s’està dedicant durant aquestes setmanes  a donar-la a conèixer a través de diverses vies, i està pensant a emprendre nous projectes d’aquí a un temps.

Segueix els nostres programes i va escollir la nostra emissora per presentar la seva obra, cosa que li agraïm.

 Malagarriga també ha realitzat diverses exposicions. Per exemple, del 14 al 30 de setembre de 2012  la Biblioteca Ernest Lluch acollia l’exposició d’olis “Surt el sol a Vilassar de Mar”, formada per una quinzena d’obres seves, i del 27 de març al 6 d’abril de 2021 presentava a l’Església Parroquial de Sant Joan  la mostra “L’Últim Sopar. Il Cenacolo” . Es tracta d’ una versió a escala 1.2 de les imatges de l’obra mural del mateix nom de Leonardo Da Vinci.

El dia de Sant Jordi de 2020 Malagarriga va  retransmetre  des del pati de casa seva a les 12 h des del seu perfil  instagram.com/jmalagar/  la presentació d’un drac anamòrfic de 8m de llargada per 3,5 d’amplada, amb clips explicatius del procés.

És autor també del llibre “Compositors musicals de tots els temps i totes les tècniques pictòriques. Guia pràctica interactiva”, editada el 2017.

Resideix a Vilassar de Mar des de 1979. El 1992 va col·laborar en la fundació de l’entitat Vilassart. Té obra al Museu Monjo.