Setmana de la Gent Gran, del 24 de setembre al 2 d’octubre

 

Els nostres avis i àvies són, del 24 de setembre i fins el 2 d’octubre, encara més protagonistes. I és que Vilassar de Mar celebra la 22ena edició, ja, de la Setmana de la Gent Gran. Un munt d’activitats i propostes que  arrencaran amb marxa, molta marxa. Núria Arasa, regidora d’Habitatge, Promoció de la salut, Serveis Socials, Família i Gent Gran de l’Ajuntament, ha estat entrevistada al “Parlant de tot” per explicar els eixos bàsics d’aquesta setmana.

El dissabte 24 de setembre s’alçarà el teló amb un sopar ball amb la participació de l’orquestra Aquàrium. A partir de dos quarts de nou, i al Pavelló Poloesportiu de la Bòbila (avinguda Eduard Ferrés, 190),  els nostres avis i àvies soparan (menú servit pel Gran Chef) i res millor per fer la digestió que una bona ballaruca. El preu, 5 euros.

L’endemà, diumenge 25 de setembre, doble proposta matinal. Visita guiada a la casa museu de la pintora Carme Rovira i, a partir de les 11 del matí, missa solemne a la parròquia de Sant Joan amb la participació de la Coral Englantina.

Un cop resolt el primer cap de setmana de la Gent Gran, el dilluns 26 de setembre arrenca amb un taller de Cuina al numero 58 del carrer de Sant Ramon. Una activitat, en la qual i guiats per un xef, podran aprendre tot cuinant i passant una bona estona. A partir de les 12 del matí. Per la tarda, classe oberta de ball en línia a l’Espai Galbany i amb entrada lliure. De cinc a sis de la tarda.

Ja som a dimarts. 27 de setembre. Des dos quarts de 10 a dos quarts d’11 del matí, classe de Txikung també a l’Espai Galbany. El Txikung forma part de la mil·lenària medicina xinesa. Es basa en què la malaltia apareix per un desequilibri entre el ying i el yang. Per això és una proposta que inclou meditació en moviment, coordinació fluida de moviments lents i una respiració profunda per acompanyar. A les 12 es repetirà el Taller de Cuina a l’Espai 58 i, per la tarda, des de dos quarts de 4 i fins les 7 del vespre exposició de treballs de costura i punt a la Plaça del Barato.

La risoteràpia obrirà les propostes de la 22ena Setmana de la Gent Gran del dimecres 28 de setembre. Des de les 10 i fins dos quarts de 12 al Cívic Lluís Jover. Impartit per Creu Roja. Pràcticament a la mateixa hora, de 10 i quart a 11 i quart, Classe Oberta de Meditació i Relaxació a l’Espai Galbany. Sobre les 11, seguim en el dimecres 28, Trobada d’Amics i Amigues de l’Arxiu Municipal. A la Biblioteca, reunió especial d’aquest grup que ajuda, amb la seva memòria, identificar, localitzar i contextualitzar fotografies del segle 20. I a les 6 de la tarda, un dels plats forts. Es presenta el Pla de Salut Municipal a la Sala d’Actes de la Biblioteca.

Ja som al dijous 29 de setembre. Dia carregat, també. Els nostres avis i àvies tenen diferents opcions per a tot el dia. Marxa nòrdica, des de dos quarts de 10 a les 11 a Can Bisa, demostració de psico-motricitat amb música, d’11 a un quarts d’1, als Jardins del casal de Curació. En paral·lel a la Residència La Bona Mar, carrer de Sant Pere 14, començaran a fer una paella al jardí per a residents i familiars que es menjaran al migdia. Per la tarda, a les 4 portes obertes, musica i berenar als Jardins de la Casa Pairal. Tancarem el dijous amb un espectacle d’humor i cançons, a la Sala Carrau, de la mà de l’actriu Mayte Carreras. A partir de les 6 de la tarda.

El divendres 30, a les 12, nova sessió del Taller de Cuina i a les 5 de la tarda activitat musical a la Residència Font Blau: carrer de Canonge Almera, 67.

Les propostes per al dissabte 1 d’octubre s’enceten a les 7 del vespre amb Havaneres i rom cremat al Cívic del Passeig, Camí Ral, 19. Per al diumenge 2 d’octubre, matinal de visita a la Casa Museu de la Carme Rovira. I a les 5 de la tarda, Espectacle Improshow a la Sala Carrau. Planeta Impro seran els responsables de fer-nos passar una bona estona en un  xou, marca de la casa, en el qual els actors no saben què passarà a l’escenari i és el propi públic l’encarregat de fer el guió.

Finalment, les persones amb problemes de mobilitat, recordin que poden trucar al mateix telèfon, el 93 754 03 39 per demanar poder assistir als actes de la 22ena Setmana de la Gent Gran.