Set farmàcies s’adhereixen al protocol que els permet validar els casos de positius en coronavirus

A quines farmàcies de Vilassar de Mar pots comunicar un positiu per test d’antígens? Doncs a totes a excepció, atenció, de la Mirats ubicada davant de la carretera N-II i de la Puche Jové. Situada a la  plaça del Mercat. La resta de les farmàcies del nostre municipi s’han adherit al protocol marcat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per validar els positius i descongestionar d’aquesta manera, treure pressió, als Centres d’Atenció primària.

Així, tant la farmàcia Vilassar, l’Altirriba Pertegaz, l’Altirriba Gutiérrez, la Roca, la Roca 1904, a la de Mar i a la Mollfulleda estan preparades per rebre les trucades de les persones que s’han fet el test d’antígens a casa i han donat positius.

Aquestes set farmàcies de Vilassar de Mar s’integren en les 1.300 habilitades de les 3.200 que hi ha a Catalunya per acollir-se a aquesta mesura temporal pensada per mantenir-se mentre duri la saturació dels centres d’atenció primària i del 061 provocada per l’allau de contagis provocats per la variant òmicron del coronavirus.

La comunicació, des de Salut, es recomana i s’aconsella que es faci de manera telemàtica, per telèfon o per correu electrònic, a qualsevol de les 1.300 farmàcies que estan adherides al programa TAR que són les que, des de l’estiu, fan tests d’antígens als clients que ho demanen, els supervisen i comuniquen els positius a Salut.

Des del Col·legi de Farmacèutics asseguren, i donada l’expansió de la sisena onada del coronavirus, que s’aniran afegint més farmàcies al protocol.