S’estrena la nova web de l’Ajuntament

Més accessible, més innovadora, més funcional, més intuïtiva i optimitzada per a dispositius mòbils. Així és la nova web de l’Ajuntament de Vilassar de Mar que avui s’estrena amb l’objectiu de fer més fàcil i accessible la navegació i el seu contingut a la ciutadania. La web municipal ha canviat per oferir una eina més actual, dinàmica i útil amb millores tant en la navegació com en l’organització, que classifica la informació per temàtiques.

El regidor de Comunicació i Noves Tecnologies, Jordi Acero, apunta, a l’espai “Crònica”,i a l’entrevista que li vam fer al “Parlant de tot“, que el que veiem avui és fruit de més dos anys de feina, interrompuda per la pandèmia, i ha lloat l’esforç i treball de tot l’equip que ha fet possible aquest canvi.

Per al regidor, la tecnologia avança. És moment, diu, de donar resposta a les necessitats de vilassarencs i vilassarenques, ja que l’antiga web havia quedat obsoleta. Ha destacat que aquesta nova pàgina era un dels reptes de la Regidoria de Comunicació i Noves Tecnologies.

Acero ha explicat que la nova pàgina web està pensada per trobar informació ràpidament i ha convidat a tothom qui ho vulgui a què aporti propostes i suggeriments.

Ha manifestat que la nova pàgina es caracteritza per la facilitat a l’hora de canviar estructura i continguts.

Un dels canvis més evidents, d’entrada, és, sens dubte, el cromàtic. Del taronja al blau. Hi ha enllaç a Meteomar, accesos a les xarxes socials de l’Ajuntament, l’apartat de preguntes freqüents, els avisos,,,

El web compta amb sis menús principals sobre els quals s’estructuren tots els continguts. Són:

Ajuntament (informació sobre l’organització administrativa, borsa de treball, òrgans de govern, grups municipals, organització municipal, pressupost, plens…) ,

Coneix (rutes, equipaments municipals, calendari de festius, llistat d’entitats amb dades de contacte…)

Actualitat (notícies que es van publicant, agenda d’activitats, butlletí municipal, enllaç a web de la ràdio…)

Seu electrònica (factura electrònica, ordenances fiscals, preus públics, oferta pública d’ocupació, tauler electrònic )

Temes (cultura, educació, formació, igualtat, joventut, gent gran, medi ambient, habitatge )

Participació ( voluntariat, consells)

Entre les novetats, al menú de la seu electrònica, a més dels tràmits, s’incorpora l’accés a “El meu espai (MyGov)”, carpeta ciutadana amb visió interadministrativa mitjançant la qual la ciutadania pot consultar tots els seus tràmits i actuacions des de qualsevol web de l’administració, així com consultar les seves dades personals i saber l’ús que en fan les administracions públiques.

El regidor ens posa, per exemple, què trobarem si cliquem a l’apartat de cultura: arxiu municipal, biblioteca, museus, equipaments municipals, esdeveniments….

La participació ciutadana es mima especialment. També s’alimenta un web més visual amb vídeos i imatges. A més, s’aposta per la immediatesa en casos com el d’avisos a la ciutadania: tall de carrer per obres, talls de llum…..

Acero ha destacat d’aquesta nova pàgina els apartats de cercador, tràmits amb l’Ajuntament, farmàcies, queixes i suggeriments…..

En definitiva, prioritzar tot allò que pugui ser de l’interès de vilassarencs i vilassarenques

En funció de les necessitats que es vegi que pugui haver-hi, hi ha la possibilitat que es puguin fer modificacions en alguns apartats.

Una altra de les novetats és que la nova web és responsiva i permet que el seu disseny s’adapti a qualsevol dispositiu, pantalla i resolució, per fer més accessible la navegació. Tota la pàgina és https, és a dir, adopta el protocol de comunicació d’internet que protegeix la integritat i la confidencialitat de totes les dades que s’intercanvien des de l’equip de la persona que el visita fins al lloc web i viceversa