Seguiment desigual, aquest dimarts, de la vaga d’ensenyament a les escoles i instituts vilassarencs

Aquest dimarts 29 de març és el quart dia de vaga a l’ensenyament a Catalunya. Al nostre municipi aquesta aturada, a la que està convocat  el professorat d’escoles i instituts, està tenint un seguiment desigual.

A l’escola Bressol Municipal està seguint la vaga el 6’5 % del professorat (2 docents)

A l’escola Pérez Sala està seguint la vaga el 7’14 % del professorat (2 docents)

A l’escola Els Alocs està seguint la vaga el 4’5 % del professorat (1 docent)

A l’Escola del Mar, no està seguint la vaga cap docent. Des de l’escola han explicat que al voltant del 25 % del professorat ha expressat la seva intenció de fer vaga demà dimecres, el cinquè dia de vaga convocat.

A l’escola Vaixell Burriac està seguint la vaga el 3% del professorat.

A l’institut Vilatzara estan seguint la vaga quasi el 50 % del professorat (30 docents)

A l’institut Pere Ribot estan seguint la vaga el 7 % del professorat (3 docents)

La vaga és unitària i està convocada per set sindicats (USTEC-STEs, UGT, CCOO, Aspepc-sps, Intersindical, CGT i USOC).

Entre els motius de la vaga hi ha tant la modificació unilateral del calendari escolar com reivindicacions que venen de lluny, com que es destini el 6% del PIB a Educació.

El desacord entre els sindicats de docents i Educació es manté després de quatre reunions, fins al punt que fonts sindicals han advertit que les mobilitzacions es podrien allargar més enllà de dimecres.

Pels sindicats, la proposta que els fa Educació no només no elimina les retallades prèvies sinó que en comporta de noves, mentre que la conselleria manté que les reivindicacions que els han plantejat suposaven “una reversió de retallades que té un impacte econòmic altíssim”.

El Departament d’ Educació va fer marxa enrere en el tema del nou currículum a primària i secundària, un dels motius de disputa, i va anunciar que els centres tindrien llibertat per decidir si el començaven a aplicar el curs que ve o més endavant. També va renunciar a canviar els “no assolit”, la forma com es diuen ara els suspensos, per “en procés d’assoliment”. En el que es va mantenir ferm, en canvi, va ser en la decisió d’avançar l’inici del curs al 5 de setembre, una setmana abans del que era habitual els últims anys. Els sindicats demanen que es prorrogui un any l’entrada en vigor del nou calendari.

Els convocants han qualificat la vaga de “històrica” i han considerat que ha estat la més secundada dels últims anys, tot i que el seguiment  a tot Catalunya va anar a la baixa en els dies consecutius.

La vaga va arrencar amb una tanda de tres dies consecutius, 15, 16 i 17 de març, i està convocada avui i demà. També es va fer vaga el passat 23 en protesta contra la sentència del 25 % de classes en castellà a l’ensenyament. Des dels Serveis Informatius de la nostra emissora estarem pendents de com