Seguiment de la jornada electoral de diumenge 28 maig

Aquest diumenge 28 de maig Vilassar Ràdio emet una programació especial amb motiu de les eleccions municipals, que inclou butlletins horaris des de les 9 del matí cada mitja hora i un informatiu a partir de les 14’00h. En aquests butlletins s’acompanya en directe, a votar als candidats i candidates del nostre poble que voten al nostre municipi.

A la tarda butlletí a les 18h. Des de les 19:55,  programa informatiu especial amb la participació dels representants de les forces polítiques que concorren a aquests comicis, que analitzaran l’índex de participació i els resultats de les votacions a mesura que es vagin tancant els recomptes a les taules dels col·legis electorals i finalment els resultats finals, comptant amb un ampli dispositiu de persones distribuïdes pels punts on es generi informació.

Les eleccions municipals decideixen avui els 21 regidors i regidores– nombre que correspon a Vilassar de Mar per la seva població- que tindrà el municipi durant el mandat 2023-2027.

 

 

A Vilassar de Mar, estan convocats a les urnes 16.082 vilassarencs i vilassarenques. Hi ha sis col·legis electorals i 23 meses. Respecte fa quatre anys, hi ha canvis en els col·legis. L’institut Pere Ribot redueix meses i passa de 8 a 4, les altres 4 passen a ubicar-se a l’escola els Alocs. L’edifici de l’Ajuntament també és una altra de les novetats i acull els electors que votaven al Museu Monjo amb 2 meses. La resta de col·legis no presenten canvis: l’escola Pérez Sala segueix amb 5 meses, l’Escola del Mar també té 5 meses i el Vaixell Burriac té 3 meses.Al Pérez Sala podran votar 3.013 persones, a l’Escola del Mar 2.922. Al Vaixell Burriac esperen els vots de 2.388 persones i 2.713 a l’escola dels Alocs. Seguirà sent l’Institut Pere Ribot, el col·legi electoral que aglutinarà més persones amb un global de 3.115. Finalment, l’Ajuntament, que substitueix el Museu Monjo, seguirà sent el col·legi amb menor número d’electors amb 1.931.

Pel que fa a l’escola Els Alocs, l’entrada per anar-hi a votar és pel carrer de Santa Eugènia, número 74

Recorda que, per poder fer efectiu el teu dret democràtic al vot, hauràs de dur al damunt un document acreditatiu: sigui el DNI, el carnet de conduir o el passaport.

Per facilitar la votació, sempre és bo tenir a mà la targeta censal que has rebut a la teva bústia.

Quan arribis, consulta els cartells que informen d’on es troba la teva mesa i, pensa, que en els sis hi haurà personal de l’Ajuntament de Vilassar de Mar per qualsevol dubte.

Amb la nostra unitat mòbil cobrim el moment en què voten els alcaldables que voten a la nostra localitat (ERC-VdM Futur Junts Estimem VdM, Babord, PSC i Podem). Vox ha declinat la nostra invitació. Pel que fa a PP i Ciutadans, els seus alcaldables voten fora de la nostra localitat: a Cabrera i Vilassar de Dalt, respectivament.

 

09:00 Fa pocs minuts que ha començat la jornada electoral. Han obert els col·legis electorals, que estaran obert fins les 8 del vespre. Oriol Vila, secretari de l’Ajuntament, ens ha explicat que en algunes taules els vocals no s’han presentat i que aquestes taules s’han pogut constituir gràcies als suplents. A primera hora del matí hi havia poca gent votant i de mica en mica es va incrementant el número de persones que van a votar. L’inspector en cap de la Policia Local de Vilassar de Mar, Lluís López, ha explicat que en tots els col·legis electorals hi ha el dispositiu policial habitual que hi ha en totes les eleccions i que s’han constituït les taules de tots els col·legis electoral sense cap incidència important.

Butlletí de les 9h del matí:

10:00 A les 10 del matí ha votat l’alcaldable de Podem, Manuela Calero, al col·legi electoral del Vaixell Burriac. Calero ha explicat que la campanya ha estat molt intensa, que ahir va passar la jornada de reflexió tranquil·la, que va estar en un espectacle de màgia i que va sopar a casa seva. S’ha aixecat avui a ¼ de 7 del matí i després visitarà tots els col·legis electorals.Ha escollit com a cançó preferida per a aquest dia de votació, “Revolución”, del grup musical Amaral.

Butlletí de les 10h del matí:

10:30h A les 10’30 del matí ha votat l’alcaldable del PSC, Isaac García-Oses, al col·legi electoral del Vaixell Burriac.García-Oses ha explicat que ahir va dedicar la jornada de reflexió a la família. Al matí va visitar el campionat de bitlles, de “bolos manchegos”, que va organitzar l’Associació de Damielenys de Vilassar de Mar i Comarca, amb motiu de la propera celebració de Dia de Castella-La Manxa.  A la tarda va fer un passeig amb bicicleta i més tard va sopar. Avui al matí s’ha aixecat a 2/4 de 8 del matí. Ha manifestat que avui deixat els nervis enrere. Ha subratllat que aquesta campanya ha estat un examen constant i ha afegit avui té molt en el seu pensament al seu avi, que era militant socialista. En el que portem de matí, ha visitat altres col·legis electorals. Ha avançat que el PSC viurà la Nit Electoral a l’Hotel d’Entitats. Ha escollit com a cançó preferida  ” Don’t you worry”, de Black Eyed Peas, Shakira i David Guetta.

Butlletí de les 10’30h del matí:

11h. A les 11 del matí ha votat l’alcaldable de Babord, EIena López al col·legi electoral del Vaixell Burriac. López ha explicat que està molt animada i una mica nerviosa. Valora molt positivament la campanya electoral que han dut a terme. Ha explicat que ahir durant la jornada de reflexió va haver de fer front a una inundació que va haver-hi a casa seva. Més tard, a la tarda,  es va reunir amb els seus companys i companyes de candidatura, a l’Atzari, per preparar la jornada d’avui i sopar. Avui s’ha aixecat a 2/4 de 7 del matí. Aquest matí ha parlat  amb els altres alcaldables que s’ha  anat trobant. Ha avançat que Babord seguirà la Nit Electoral a la seu d’Atzari. Ha subratllat que té molt present avui el seu pare, que va morir molt jove. Ha escollit com a cançó preferida “La flama” del grup musical Obrint pas

Butlletí de les 11h del matí:

 

11’30h A les 11’30 del matí ha votat l’alcaldable d’ERC-VdM Futur, Marta Rovira, al col·legi electoral de l’Escola del Mar. Ha explicat que, en la jornada de reflexió d’ahir, al matí va participar al campionat de bitlles, de “bolos manchegos”, organitzat per l’Associació de Damilenys de Vilassar de Mar, formant un equip transversal amb Núria Arasa, de Gent per Vilassar de Mar, i Núria Paricio, del PSC, i ha subratllat que aquest equip transversal va quedar segon en aquest campionat.  A tarda va estar acabant un informe que estava elaborant sobre els Ateneus i el català, que ha de lliurar a inicis de la setmana que ve. Després va sopar. Avui s’ha aixecat abans de les 8 del matí, i la seva filla l’ha acompanyat a votar. Ha manifestat que ha vist més afluència en uns col·legis electorals que en uns altres, i ha fet una crida a la participació, a què la ciutadania exercici el seu dret al vot en aquests comicis. Ha avançat que ERC viurà la Nit Electoral al Centre Cívic del Passeig. Ha escollit com a cançó preferida  “La gent que estimo”, d’Oques Grasses i Rita Payés

Butlletí de les 11’30h del matí

 

12’00h A les 12 del migdia  ha votat l’alcaldable de Junts Estimem VdM, Laura Martínez, al col·legi electoral de l’Escola del Mar. Martínez ha explicat que ahir va passar la jornada de reflexió jugant, al matí, al campionat de “bolos manchegos” organitzat per l’Associació de Daimielenys de Vilassar de Mar i comarca, i a la tarda, amb altres companys i companyes de la formació política, netejant el local ubicat al carrer Doctor Masriera on Junts Estimem VdM viurà la Nit Electoral. Ahir va sopar a casa. Ha afegit que ahir li va costar dormir i que aquest matí s’ha aixecat a les 7 del matí i a les 8 ha esmorzat amb els interventors. Ha votat acompanyada del seu fill Sergi, que ha votat avui per primera vegada. Ha valorat molt positivament la campanya que han dut a terme i que durant la campanya han rebut molt suport per part de la gent. Ha afegit que avui ha  vist gran afluència de votants als col·legis electorals. Ha escollit com a cançó preferida “No surrender”, de Bruce Springsteen.

Butlletí de les 12h del migdia:

14h. A les 14h, Segons dades del Ministeri del’interior, la dada de participació a Vilassar de Mar era del 33,19% de l’electorat, 4,71 punts menys que fa 4 anys en què a la mateixa hora havia votat el 37,91%. Fins a les 15h han votat 5.338 persones a la nostra localitat, en què a la mateixa hora havia votat el 37,91%.Cal tenir en compte que al 2019 la participació va ser del 69,74%, un 7,31% per sobre si la comparem amb la del 2015 i molt per sobre de la participació del 2011 on va votar el 54,9% dels electors, és a dir, 8.080 persones, una de les participacions més baixes en la història dels comicis locals de Vilassar de Mar. 

A les 14h hem emès un especial informatiu, on us hem ofert un ampli resum de com s’ha desenvolupat aquesta jornada fins ara:

18H.  A les 18h. Segons el Ministeri de l’Interior, la dada de participació a Vilassar de Mar és del 43,89% de l’electorat, 11,21 punts menys que fa 4 anys en què a la mateixa hora havia votat el 55,10%. Fins a les 18h van votat 7.059 persones
Des de les 19:55h,  programa especial informatiu, en viu

Junts Estimem VdM ha guanyat les eleccions municipals al nostre municipi. Ha obtingut 3.193 vots,  el 36 % dels i vots i li corresponen 9 regidors, 5 més que al 2019. Babord és la segona força política, amb 1.957  vots, el 22’06 % dels vots i li corresponen 5 regidors, 2 més que al 2019. El PSC és la tercera força política, amb 1302 vots, el 14’68 % dels vots i li corresponen 3 regidors, els mateix nombre de regidors que al 2019. ERC-VdM Futur és la quarta força política, amb 1040 vots, l’11’72 % dels vots  i li corresponen 3 regidors, 6 menys que al 2019. El PP és la cinquena força política, amb 629 vots, el 7’09 % dels vots i li correspon 1 regidor, recuperant representació al consistori.Pel que fa la resta de formacions polítiques, que no tindran representació a l’Ajuntament: Podem és la sisena força política, amb 234 vots, el 2’63 % dels vots. Vox és la setena força política, amb 225 vots, el 2’53 % dels vots. Ciutadans és la vuitena força política, amb 84 vots, el 0’94 % dels vots. Les dades del Ministeri de l’Interior indiquen que la participació ha estat del 55’94 %. Han votat 8.897 persones. Hi ha hagut 205 vots en blanc i 128 vots nuls.