Seguiment de la jornada electoral de diumenge 26 maig

Diumenge 26 de maig Vilassar Ràdio emet una programació especial amb motiu de les eleccions municipals que inclou butlletins horaris des de les 9 del matí cada mitja hora i un informatiu a partir de les 13’30h. En aquests butlletins s’acompanya en directe, a votar a tots els candidats i candidates del nostre poble.

A la tarda butlletins a les 18 i 19h i un programa informatiu especial a partir de les 19:30h. A les 20h arrancarà l’especial Eleccions VdM que comptarà amb la participació dels representants de les forces polítiques que concorren a aquests comicis, que analitzaran l’index de participació i els resultats de les votacions a mesura que es vagin tancant els recomptes a les taules dels col·legis electorals i finalment els resultats finals, comptant amb un ampli dispositiu de persones distribuïdes pels punts on es generi informació. Al programa també s’oferirà informació sobre les eleccions europees que se celebren el mateix dia. Precisament el recompte començarà amb els comicis europeus.

09:00h matí:  Avui diumenge 26 de maig se celebreneleccions municipals i també europees. A Vilassar de Mar, el cens electoral per aquestes eleccions està format per 15.802 vilassarencs i vilassarenques a les locals i 15.755 a les europees. A les eleccions municipals s’escolliran els 21 regidors que durant els propers quatre anys formaran el consistori. 8 són les llistes que concorren a les eleccions a Vilassar de Mar, 1 menys que fa 4 anys: ERC-Gent per Vilassar de Mar; Junts per Vilassar; Babord; Cs; PSC; Podem; PP i Vilassar de Mar per la República-Primàries Catalunya.

Els 5 col·legis electorals de Vilassar de Mar s’han obert a les 9 del matí i es tancaran a les 8 del vespre. Recordin que són: l’Institut Pere Ribot (8 meses), el Museu Monjo (2 meses), l’Escola Pérez Sala (5 meses), l’Escola del Mar (5 meses) i l’escola Vaixell Burriac, que compta amb 3 meses. A l’hora de votar, cal portar un document acreditatiu: el DNI, el carnet de conduir, el passaport o la targeta de residència.

Les 23 meses dels 5 col·legis electorals s’han pogut constituir amb normalitat i a l’hora prevista amb només una petita incidència al Museu Monjo on han començat amb retard per falta d’algunes paperetes que afectaven tant a les eleccions municipals com europees. El problema ha quedat resolt ràpidament i tots els col·legis han continuat amb la tònica de total normalitat, segons ens ha informat Lluís López, cap de la Policia Local.

 

10:00h matí:  A Vilassar de Mar ja ha votat 1 dels 8 alcaldables. Poc abans de les 10 h, ha votat Laura Martínez, la candidata de Junts per Vilassar, i ho ha fet a l’Escola del Mar.

Laura Martínez ha declarat a Vilassar Ràdio:  “Avui és un dia ple de sensacions, de molts nervis, expectació i il·lusió. Han estat molts mesos de treball i avui sabrem si hem arribat a la ciutadania”. A la pregunta de amb quina cançó s’identifica en el dia d’avui, Martínez ho ha tingut clar escollint la cançó “No surrender” de Bruce Springsteen.

10’30h matí: Al Museu Monjo ha votat Maria Teresa Sierra, l’alcaldable de Vilassar de Mar per la República-Primàries Catalunya

 

Teresa Sierra viu la jornada amb il·lusió: “Ara, més tranquil·la perquè ja és el dia. El que hagi de ser, serà. Ja hem fet tota la feina”. A l’hora de triar una música que l’inspira el dia d’avui tria “Boig per tu”, de Sau.

11’00h matí: Al Vaixell Burriac ha votat Manuela Calero, candidata de Podem.

Manuela Calero afronta el dia tranquil·la: “Avui sense nervis, sóc de les persones que davant l’estrès conservo la calma. Avui és un dia molt bonic”. La cançó que l’inspira la jornada d’avui és la que porta per títol “Sinceramente”, de Rojo Cancionero.

11’30h matí. A l’institut Pere Ribot va votat Quico Zamora, candidat del PSC, des de l’institut Pere Ribot.

Quico Zamora viu el dia amb compromís i alegria: “Amb la responsabilitat d’encapçalar una llista i la il·lusió de veure participar a la gent. Esperem que sigui una jornada feliç per a tots”. Zamora ha triat com a cançó per acompanyar aquesta jornada electoral “Hoy puede ser un gran día”, de Joan Manuel Serrat.

 

A la mateixa hora ha votat la candidata del PP, Yolanda Laspalas, l’única dels alcaldables de Vilassar de Mar que no ha votat a Vilassar de Mar perquè està empadronada a la localitat veïna de Cabrera de Mar.

Laspalas ha explicat a Vilassar Ràdio: “Visc el dia amb molt il·lusió i de forma intensa. Ho hem donat tot, amb un bon equip, i tinc bones vibracions”. Laspalas escull com a cançó “Titanium” de David Guetta.

 

12’00h matí. A l’institut Pere Ribot, ha votat Juan Díaz, el candidat de Ciutadans.

Juan Díaz afronta el dia content i il·lusionat: “Avui és el dia de la democràcia. Els nervis d’ara estan basats en l’expectativa però és un dia que abordem amb optimisme”. La cançó per al dia d’avui que ha triat l’alcaldable de Cs ha estat “Por qué no ser amigos”, de Hombres G i Dani Martín.

 

12’30h matí. A l’institut Pere Ribot votava l’alcaldable d’ERC-Gent per Vilassar de Mar i alcalde en funcions de Vilassar de Mar, Damià del Clot.

Damià del Clot:ha explicat:  “Estic veient la jornada força animada de gent i això és una bona senyal. Avui trio com a cançó “Serà un dia que durarà anys”, d’Ovidi Montllor perquè crec que avui és d’aquests dies que perdurarà per sempre i serà especial tant si el resultat és bo o dolent”.

13’00h. A l’institut Pere Ribot, vota Pau Arona, alcaldable de Babord

Pau Arona afronta el dia tranquil amb la tensió pròpia de la jornada: “Estic content, és un dia en què es reconeix la feia de la campanya i dels darrers 4 anys. Confiem en què la participació respecte les darreres municipals augmenti”. Per a Arona, la cançó del dia d’avui és “L’últim combat”, d’Obrint Pas.

14h – La participació a les eleccions d’avui, a les 2 de la tarda  és:
– a les europees: 39,44 %, 10,41 punts per sobre que a la mateixa hora al 2014.
– a les municipals: 38,85%, 4,58 punts per sobre que a la mateixa hora al 2015.

(Font: Ministeri de l’Interior).

 

18h – La participació a les eleccions municipals ha estat del 55’10 % (un 8’56% més que al 2015), a les europees ha estat del 55’06 % (un 15’5 % més que fa cinc anys)

(Font: Ministeri de l’Interior9

 

Informatiu Especial Eleccions – Emès de 13:30h a 14’00h.

Informatiu Especial Vespre/Nit Eleccions – Emès de 20h a 00’15h