Segons la plataforma pro-pap, el nivell de reciclatge amb les “illes ecològiques” és mínim

La Plataforma en Defensa de PaP va enviar ahir al matí un comunicat a Vilassar Ràdio, el segon en aquesta setmana, on ha reiterat la seva acusació al govern, en mans de CiU, d’ “instal•lar els contenidors a la via pública sense cap avís previ ni explicació de la normativa” i afegeix “i el que és més greu, amb missatges directes que inciten al ciutadà a no reciclar (SE-PA-RA i SE-PA-RA’T de la brossa quan vulguis)”. La plataforma manifesta que “s’han col•locat bateries de contenidors en llocs que suposen un veritable risc, ja que estan ubicats en plena via pública o en localitzacions en les que el camió de recollida no pot maniobrar”, fets que “constaten la falta de previsió i rigor exigible”. La plataforma considera, tal com ha declarat avui a “Crònica” el seu portaveu, Jesús Arroyo, que no és cert que la ciutadania estigui reciclant bé, contràriament al que ve manifestant el regidor d ‘Espais Públics i Medi Ambient Joan Roca (CiU).


La Plataforma en Defensa del PAP asegura que ha realitzat “un rigorós seguiment i certifica que en els contenidors de fracció orgànica pràcticament no s’hi diposita matèria orgànica, no obstant els contenidors de rebuig estan plens. Així mateix, en molts dels contenidors de paper i cartró hi ha barrejades entre els cartrons, bosses de plàstic i en els contenidors de plàstic, hi ha diferents i diversos materials”.

La plataforma pro-pap conclou que “durant els primers dies d’implantació de contenidors, el nivell de reciclatge és mínim, amb nivells que suposaran un brutal descens de la taxa de reciclatge respecte al sistema Porta a Porta”.

La Plataforma acusa el govern de “voler amagar-nos la realitat que suposa el dipòsit de brossa al voltant dels contenidors” i afegeix que “s’està destinant un camió durant els 7 dies de la setmana per tal de recollir, mesclant tots els residus, i destinar-los a la incineració”. La plataforma es pregunta “quin és el cost d’aquest camió i d’aquest servei per als ciutadans de Vilassar de Mar?”.

La plataforma pro-pap acaba el seu comunicat explicant que el 4 d’abril “tres ciutadanes de Vilassar de Mar, en el moment en el que es disposaven a fer unes fotografies de l’estat deplorable en què es trobava l’illa ecològica de la zona del Mercat de la Flor”, van ser “retingudes contra la seva voluntat per un treballador de l’empresa Urbaser, fent posteriorment una trucada telefònica a la Policia Municipal, que es va presentar immediatament al lloc dels fets.” La plataforma demana resposta al govern respecte a aquest fet, que qualifica de “reprovable”.

Leave a Reply