Segona marxa per l’educació pública a Catalunya

Dissabte 23 d’agost es va iniciar a Girona la segona marxa per l’educació pública. L’entitat organitzadora, Assemblea Groga, ha explicat que es tracta d’una marxa gratuïta, oberta a tothom, que es realitza en defensa d’una educació pública “sense retallades, en català, inclusiva, democràtica, laica i per al poble, des de bressol fins a universitat”.

Vilassar-MasnouEl recorregut es fa en vuit etapes, durant una setmana i consta de 118 quilòmetres. El punt final serà una manifestació que es farà a Barcelona dissabte 30 d’agost que sortirà des del Pla de Palau i acabarà davant del Parlament de Catalunya.
La sisena etapa, de 7 quilòmetres, transcorrerà per Mataró, Cabrera de Mar i Vilassar de Mar i es realitzarà dijous 28 d’agost. A les 9 del matí esmorzar a l’escola Montserrat Solà de Mataró, a partir de les 10 marxa cap a Cabrera de Mar i a les 12, un cop arribats, s’anirà cap a l’escola Pla de l’Avellà. Després es pujarà al consistori de Cabrera a la 1 de la tarda per entrar-hi les signatures d’insubmissió a la LOMQE i LEC. A la mateixa hora també s’hi entraran signatures per registre a l’Ajuntament de Vilassar de Mar. A les 2 hi haurà un dinar a l’escola Pla de l’Avellà i a les 4 s’iniciarà una cercavila que portarà als participants des de Cabrera de Mar fins a Vilassar de Mar.

Arribats a la nostra localitat, a la Biblioteca hi haurà dues xerrades: a les 6 la primera, sobre Vila Educadora i a les 7 la segona que serà per presentar la Iniciativa Legislativa Popular “Cap a una nova llei educativa a Catalunya” a càrrec de Maria Vinuesa.

La setena etapa, de vuit quilòmetres, es durà a terme l’endemà divendres 29 d’agost i recorrerà Vilassar de Mar, Premià de Mar i El Masnou. A la nostra localitat a les 9 del matí hi haurà esmorzar i a les 10 del matí, des de l’estació de trens de Vilassar de Mar, els participants es traslladaran fins a Premià de Mar.

Mataró-Vilassar

Arribats a aquesta població, a 2/4 de 12, a l’escola Mar Nova l’AMPA d’aquest centre presentarà la seva recent reivindicació entorn el menjador escolar, i a les 12 cercavila pels carrers de la localitat fins a la plaça de l’Ajuntament, on a la 1 es realitzarà la presentació, per una banda, de la ILP sobre el sistema educatiu, i per altra part, de la Plataforma per l’Escola Pública, i més tard s’entrarà al registre del consistori una moció contra la LOMQE i la LEC. A 2/4 de 2 es farà la presentació del CSA i de la lluita veïnal de Can Sanpere. Després del dinar, a les 5 la marxa continuarà cap al Masnou, on s’arribarà, amb una cercavila pel Passeig Marítim, a l’estació d’Ocata, a les 6 de la tarda i hi haurà un berenar. Més tard, a les 8, a la plaça Ramon i Cajal, hi haurà la presentació de l’estudi realitzat per la Comissió de Serveis Públics de l’Assemblea del Procés Constituent al Masnou, Alella i Teià. A 2/4 de 9 poesia crítica, a 2/4 de 10 fideuà a les pistes Pau Casals, i per acabar karaoke a l’Oroneta.

L’organització de la Marxa ha explicat que les etapes d’aquesta edició seran més curtes perquè doni temps a les persones inscrites a poder participar en les xerrades, tallers i taules rodones que s’organitzen als diferents municipis per on passa la marxa.

Un cop acabada la marxa i passat l’estiu, els organitzadors han dit que les reivindicacions continuaran el pròxim curs 2014 – 2015.