S’atorga la IV beca Ernest Lluch d’investigació i recerca local

Josep Riera i Ramon, veí de Vilassar de Mar, és el guanyador de la quarta edició de la beca d’investigació i recerca local Ernest Lluch que convoca de forma biennal l’Ajuntament de Vilassar de Mar. Josep Riera ha presentat un projecte d’investigació que porta per títol “Creixement i complexitat. Evolució i canvis en l’estructura demogràfica de Vilassar de Mar, 1939-2007”, que té com a objectiu analitzar el creixement demogràfic del poble en el període esmentat, oferir una visió específica dels canvis demogràfics des d’una perspectiva de cicle de vida, i generar coneixement sobre les percepcions ciutadanes a l’entorn de l’evolució demogràfica del municipi.

La beca Ernest Lluch d’investigació i recerca local està dotada amb 6.010 euros i té l’objectiu de fomentar la investigació sobre Vilassar de Mar en tots els seus àmbits, principalment en l’aspecte de la història i de la geografia, i del patrimoni cultural i artístic.
La primera edició de la beca, any 2002, va premiar el treball de Francesc Caballé per l’estudi sobre la formació de Vilassar de Mar que portava com a títol “La formació urbana de Vilassar de Mar: de veïnat a nucli consolidat segles XVIII-XIX” i que tenia com a objectiu estudiar la transformació del municipi en aquest període. La segona edició, any 2004, la va guanyar Joan Giménez Blasco amb el treball “De la vela al vapor: els Sust, una nissaga marinera a cavall dels segles XIX i XX”. El guanyador de la tercera edició, any 2006, va ser Lluís Parcerisas i Benedé i el seu projecte “Evolució del paisatge i transformacions del territori a Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt des de 1850 a l’actualitat”.

Leave a Reply