Sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa

Amics de la Sardana organitza dijous 18 d’agost, a les 10 de la nit a la plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, una audició-ballada de sardanes, amb l’actuació de la Cobla Ciutat de Terrassa. El repertori que interpretarà està format per les peces “Tenacitat”, de Jesús Ventura, “Agost a Calella” de Martí Teixidor, “Ullets blaus” de Josep Cassú, “Prada-Ripoll” de René Picamal, “Petita rosa” de Manel Saderra Puigferrer, “Trini gentil” de Josep Saderra, “Visca la Pepa” de Ramon Vilà i “La colla dels 16” de Francesc Mas Ros.

La Cobla Ciutat de Terrassa es va presentar en societat el 10 de febrer de 1979 totalment integrada per joves intèrprets (amb una mitjana de 16 anys). A hores d’ara s’ha convertit en una formació plenament consolidada de reconegut prestigi musical, especialment entre el públic sardanista i el món dels esbarts. Les centenars d’actuacions que ha realitzat són un testimoni i un reconeixement a aquest prestigi al qual han contribuït, sens dubte, la dedicació del gran nombre de persones que hi han passat com a instrumentistes o com a directors musicals. Entre aquests darrers cal destacar la important aportació feta en el seu moment per Josep Ollé, Romà Alia, Heribert Segalà, Lluís Lloansí, Tomàs Gil i Membrado, Joan Figueres o Pere Benítez.
Es tracta d’una cobla inquieta, que es mou constantment per tal de promoure i fer arribar la nostra música i les possibilitats dels nostres instruments al màxim de públic: ha recuperat balls tradicionals i vuitcentistes per a cobla (que l’ha portat a actuar al CAT dins del cicle Tradicionàrius), ha realitzat enregistraments per a TV3, Televisió Espanyola, Tele 5 i cadenes televisives d’altres països, emissores de ràdio, vídeos promocionals, CD’S i discos, etc. Aquesta mateixa inquietud l’ha portat a participar en activitats i projectes ben allunyats del món tradicionalment sardanista contribuïnt d’aquesta manera a divulgar i donar a conèixer els instruments de cobla fora dels cercles habituals.
La tasca de difusió de la música popular catalana, per part d’aquesta cobla no s’ha limitat a Catalunya, sinó que s’ha estès més enllà de la geografia catalana: Madrid, Badajoz, Múrcia, Andorra, França, Holanda, Itàlia, Àustria, Mèxic, Suïssa, Bèlgica, Rússia… Ha actuat en alguns dels més prestigiosos escenaris mundials, entre ells el Palau de la UNESCO de París o el “Teatro Bellas Artes” de Mèxic DF. Aquesta trajectòria ja estat reconeguda amb la concessió, al 1989, del Premi a la Promoció i la Difusió Musical atorgat per la Generalitat de Catalunya i l’Obra del Ballet Popular.
Aquest acte forma part del cicle “Sardanes a la fresca”, que s’organitza cada estiu amb la col.laboració de l’Ajuntament de Vilassar de Mar.

Leave a Reply