Tancament de “Sardanes a la fresca” amb la Cobla Marinada, un concurs de colles improvisades,valsets, coca i cava

Aquest dijous 26 d’agost a les 10 de la nit a la plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar es tancarà el cicle “Sardanes a la fresca”, organitzat per Amics de la Sardana, amb la col.laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament, amb l’actuació de la Cobla Marinada, que interpretarà sis sardanes: “El gegants de Castellterçol” de Joaquim Serra i Coromines, “Aura del Tura” de Conrad Saló i Ramell, “Nonna” de Martí Fontclara i Palomeras, “Nit de sardanes a Vilassar de Mar” d’Isabel Medina i Cantón, “Lo Miquel del Guinardó” de Josep Capell i Hernández i “Sota el mas ventós” de Jaume Bonaterra i Dabau. Hi haurà un concurs de colles improvisades, i un final de festa amb valsets, coca i cava.

La Cobla Marinada, creada el 10 de maig de 1981, ha estat sempre una de les agrupacions musicals de Catalunya amb més interès per obrir nous camins. Actualment, aquesta és una de les formacions més actives del món sardanista actuant a la majoria dels aplecs de més prestigi que s’organitzen arreu del Principat i en un elevat nombre d’audicions de sardanes actuant també a l’estranger.
A nivell concertístic, la formació badalonina treballa per crear un producte modern, innovador i exclusiu amb un model de gestió artística propi i plenament professional. D’aquest, en surt la participació en diverses propostes i experiències innovadores o en la producció d’espectacles propis.
La Marinada compta amb més d’una quinzena d’enregistraments incloent diferents producció pròpia. Des dels seus inicis fins als nostres dies, la formació badalonina ha estat dirigida per professionals destacats del món de la música: Salvador Malonda, Joan Pich i Santasusana, Jaume Vilà, Joan Josep Blay, Francesc Benítez, Jordi Molina i Xavier Pastrana i després d’un període treballant amb directors convidats, al febrer de l’any 2010 el vilanoví Esteve Molero assoleix la seva direcció artística i musical.

Leave a Reply