Sardanes a la fresca, amb la Cobla Lluïsos de Taradell

Aquest dijous 12 d’agost a la plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, dins del cicle “Sardanes a la fresca”, organitzat per Amics de la Sardana, amb la col.laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament, actuació des de les 10 de la nit de la Cobla Lluïsos de Taradell.


Es tracta de la cobla més antiga de Catalunya. Va fer la seva presentació el dia de Nadal del 1876 de la mà del seminarista Isidre Reig, de Taradell, encara que ho va fer en formació d’orquestra i no va ser fins al 1925 que es va estrenar com a cobla. Ubicada a Taradell, els Lluïsos és una de les formacions més populars d’Osona, el Bages i els dos Vallès, si bé les seves actuacions s’escampen per tot Catalunya. Està en possessió de la Creu de Sant Jordi.
En els darrers anys ha experimentat un important procés de renovació en els seus rengles. Al costat de veterans, hi ha tot un seguit de músics joves que han introduït aires de renovació en la històrica cobla, fet que li ha permès oferir un bon nivell interpretatiu, seguir comptant amb la fidelitat dels sardanistes i obrir-li noves perspectives.

Leave a Reply