Sant Jordi marcat per la venda de llibres on-line

Enguany Sant Jordi no es pot celebrar tal com s’ha fet sempre degut a les mesures de confinament pel coronavirus.

L’actual legislació de l’estat d’alarma permet el transport de mercaderies i per tant, el comerç on line. El venedor és qui ha de fer arribar al comprador l’article que aquest ha comprat, ja que la circulació per la via pública de la ciutadania està retringida a anar a comprar productes de menjar i  de primera necessitat, anar a la farmàcia  a comprar premsa i a treballar, en el cas d’ alguns sectors.

Davant d’aquest context, les llibreries i papereries que, a més de material escolar, durant tot l’any tenen llibres a la venda, estan realitzant venda on line i fan arribar el llibre al domicili del client, prenent tant el venedor com el comprador les mesures de seguretat decretades per les autoritats (ús de guants, mascaretes, distància de seguretat….)

Aquest és el cas de Llibreria Index i d’algunes papereries del nostre poble com Illa de Paper i Calaix del Veral, al Veral de l’Ocata.

Pepi Bruguera, gerent de Llibreria Index, ha explicat que quan va decretar-se el confinament estaven arribant a la llibreria les primeres novetats de Sant Jordi i que degut a l’estat d’alarma no han pogut rebre del distribuidor totes les que esperava. També ha manifestat que Index s’ha adherit a diferents plataformes de venda de llibres per Internet. Index ha rebut moltes comandes .

Manuel Maurin, propietari de la papereria Calaix del Veral de l’Ocata, ha subratllat que aquest Sant Jordi, sens dubte, és molt diferent al d’anys anteriors i ha afegit que han centralitzat totes les vendes per Instagram. També ha recordat que Sant Jordi i l’inici del curs escolar són els moments més importants per al sector llibreter.

Anna Bas, gerent de la papereria Illa de Paper, ha ressaltat  que aquest és un Sant Jordi “ben diferent i extrany”, amb poques vendes. Ha destacat que la distribuidora no els ha fet arribar totes les novetats que esperava, degut a l’estat d’alarma.Ha afegit que troba molt a faltar l’ambient dels dies previs d’altres anys i del mateix dia de Sant Jordi.

Tant Bruguera, com Maurin i Bas han explicat que l’actual situació de confinament està provocant un fort impacte econòmic en el sector.

Recordem que les persones interessades en comprar algun llibre han de contactar amb la llibreria  o papereria per e-mail o telèfon i després el fan arribar  domicili del client. En cap cas els clients ha d’adreçar-se a comprar el llibre a l’establiment , sinó que ho reben a casa.