Salvador Balcells ha guanyat el II Premi Vilassar de Noir de novel·la negra amb “Quan la mort truca a la porta”

Salvador Balcells ha guanyat  el segon premi del certamen literari Vilassar de Noir de novel·la negra, organitzat per l’Ajuntament del nostre poble i l’editorial Llibres del Delicte, amb l’obra “Quan la mort truca a la porta”. Enguany es van presentar al certamen 21 obres.

El guardó es va lliurar el passat divendres 4 de desembre durant l’inici del festival.

L’alcalde Damià del Clot va explicar durant la inauguració que aquest any, degut a la pandèmia, el festival ha hagut de canviar el format i celebrar-se en format on line a través de Youtube, i va avançar que la intenció és que quan es pugui tornar a celebrar presencialment, també s’oferirà a través d’Internet  

L’obra “Quan la mort truca a la porta” està ambientada en el 1879.  L’autor va subratllar que la seva obra no es pot classificar pròpiament com novel·la històrica, sinó que és una novel·la negra i va afegir que el context de l’obra està marcat per les revoltes obreres, l’opressió de les dones, les condicions laborals nefastes, les epidèmies, el naixement del moviment feminista, de  les societats secretes i dels moviments espiritistes.    

Balcells es va mostrar molt emocionat amb el premi. A l’acte també es va lliurar el  cinquè  Premi de relat curt per a joves dels instituts. S’ha increment el nombre  i la qualitat dels treballs presentats.

El certamen Vilassar de Noir ha estat tot un èixit i ha tingut més d’un miler de visites al seu canal de Youtube