Salut ha anunciat que, a partir del febrer, farà proves PCR en massa a les farmàcies a tot Catalunya

El Departament de Salut de la Generalitat ha anunciat que, a partir del febrer, farà proves PCR en massa a tot Catalunya citant els ciutadans a les farmàcies per carta. Els catalans i les catalanes haurem de prendre mostres nasals a casa i després portar-les, un altre cop, a la farmàcia.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que a començaments del mes que ve s’estendran a tot Catalunya les proves PCR en massa a les farmàcies a ciutadans que seran citats per carta o SMS. Aquest operatiu s’activarà quan s’hagin fet les proves en massa amb els mestres i els sanitaris amb la intenció, ha dit, Argimon d’arribar a tothom. “Tots els cribratges que farem a partir d’ara seran a partir d’automostra, no només a les escoles.” ha afegit el secretari de Salut pública.

Això vol dir que els cribratges es faran a partir de PCR que s’aniran a buscar i es retornaran a les farmàcies. La persona rebrà un avís, haurà d’anar a recollir un kit que s’haurà d’endur, s’agafarà la mostra ella mateixa del nas i, després de desar-la, l’haurà de tornar a la farmàcia i tindrà el resultat al cap de 2 dies.

Aquesta manera de fer proves en massa es va assajar fa setmanes al barri de les Corts de Barcelona seguint el procediment de les proves pel càncer de còlon i recte. Els ciutadans rebran una carta o un SMS convidant-los a fer-se les proves. A partir d’aquest moment, podran dirigir-se a la farmàcia, on els donaran les instruccions necessàries per tal que es puguin prendre la mostra correctament a casa seva i retornar-la, després, a la farmàcia on l’ha recollit. Les proves es faran amb mostres nasals, ja que per fer-les amb la saliva, calen unes condicions específiques de dejú.