S’esperen pluges intenses

PlugesProtecció Civil de la Generalitat va posat ahir dimecres 12 d’agost en fase de Prealerta el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió de pluges intenses aquesta tarda a la meitat nord-est de Catalunya.

Segons les previsions meteorològiques del Servei Meteorològic de Catalunya avui dijous les pluges podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts a les comarques de Girona, Barcelona, Catalunya Central i a la Cerdanya i Alt Urgell. Les pluges podrien començar a descarregar a partir d’aquest migdia especialment al nord-est de Catalunya.

Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra i ratxes fortes de vent. De cara a divendres, l’afectació quedarà reduïda a les comarques costaneres de Barcelona i nord de Tarragona i els xàfecs també podran anar acompanyats de tempesta.

Protecció Civil de la Generalitat recomana molta prudència a la població que es trobi a les zones afectades, sobretot en els desplaçaments i activitats que es facin a l’aire lliure. Cal refugiar-se en un lloc tancat o dins el cotxe fins que passi el gruix de la tempesta, i allunyar-se de rius i zones inundables.

En cas de tempesta amb aparat elèctric cal que us allunyeu d’antenes, arbres, etc., i no us apropeu tampoc a elements metàl·lics o a l’aigua, ja que actuen com a cossos conductors. Els llocs més segurs durant una tempesta són els que ens aïllen de l’exterior, com edificis o vehicles tancats, perquè condueixen l’electricitat per la part exterior fins a terra sense fer mal als ocupants.

Trobareu tots els consells de Protecció Civil de la Generalitat al web interior.gencat.cat/tempestes

Leave a Reply