Ruth Pérez Castro, guanyadora del concurs d’història per a joves Eustory España

La pesadilla de la emigración: historia de mi familia”, de l’estudiant vilassarenca Ruth Pérez Castro, ha estat el treball guanyador de la setena edició del premi Eustory España, concurs que ha comptat amb la participació de més d’un centenar d’estudiants d’Espanya, Portugal, Argentina, Colòmbia i Perú. La Ruth ha presentat el seu treball sota la direcció del seu tutor, Joan Giménez Blasco, en una edició que tenia com a tema “Amèrica”.

Ruth PérezL’estudiant ha obtingut el primer premi dotat amb 2.500 euros. La Ruth, que actualment estudia Periodisme a la Universitat Pompeu Fabra, va participar com alumne de l’institut Vilatzara amb el seu treball de recerca de 2n de batxillerat. Aquest treball explica la història de la seva família gallega emigrada a la República Dominicana en els anys de la política migratòria del dictador Trujillo. Inclou un vídeo amb entrevistes i una web en diferents idiomes.

La Ruth i la resta de premiats recolliran el premi en la XVII Cerimònia de lliurament de Beques i Premis que es celebrarà a Ronda (Màlaga).