Rubi comença aquest dimarts la pretemporada amb l’Almeria

Dimarts, 9 de juliol, a la tarda, comença pretemporada la UD Almeria. A la banqueta del club indàlic, i amb l’objectiu del retorn a primera, s’hi asseurà el vilassarenc Joan Francesc Ferrer, conegut en el món del futbol com a Rubi. S’ha compromès per les tres properes temporades. És a punt d’agafar les maletes per posar proa cap al Camp de los Juegos Mediterráneos i tornar al seu Almeria, club amb el qual, per cert, va guanyar la Segona Divisió i el va mantenir a primera l’any següent. Abans de marxar cap a terres andaluses, Rubi, ha volgut passar pel nostre matinal, el “Parlant de tot”. Ara et servim, mai millor dit, les millors jugades de la conversa del tècnic vilassarenc amb el nostre director, Jaume Cabot. Han parlat de tot. Escolta l’entrevista:

Després d’un temps sense entrenar, circumstàncies de la vida, concretament un any natural, Rubi torna a la feina. O, millor dit, a la seva passió. Torna a l’Almeria. El vilassarenc ha deixat un molt bon record a l’entitat indàlica i, ara, els hi ho vol tornar.

Futbolista i entrenador atípic. Sap parlar, sap fer un subjecte-verb-predicat, té carrera universitària, home preparat i amant de la família… quan els altres eren a la discoteca, ell estudiava i entrenava amb el somni de ser futbolista professional. Com a entrenador ha tingut més sort. Aquell noi que jugava, amb la pilota, hores i hores al Pérez Sala i a la Unió Esportiva, a les ordres del mític Xevi Ramon, és conscient que és com és, treballa com treballa gràcies al seu pare, que era un home de futbol. Rubi ha dit que el futbol, més que una feina, és una passió per a ell.  

Al 2011, però, època fosca. Va estar a punt de deixar el futbol i centrar-se en l’empresa familiar. L’aleshores tècnic del Girona, Raul Agnè, ara al Figueres, li va donar una oportunitat que el de Vilassar de Mar no només va entomar, sinó que no va desaprofitar.

Va penjar les botes, com a futbolista, militant a la Unió Esportiva Vilassar (aleshores era entrenador Manel Moya) i Rubi va agafar el relleu a la banqueta de Vilassar de Mar. I, des d’aleshores, disparat com un tret. No obstant, molta pressió. Difícil és llevar-se cada dia i assabentar-te per la premsa que ja has fitxat per Osasuna, Mallorca o Rayo. Cants de sirena per vendre diaris. A ell, que no el busquin en aquest joc.

Pot arribar a entendre, diu el de Vilassar de Mar, el joc amb la premsa. Ara bé, la línia vermella, per a ell, són les xarxes socials. Ha explicat que només té un perfil seu a Instagram, que li porten els seus fills i ell intervé molt de tant en tant.

Perico fins a la medul·la, i a les ordres del malaguanyat Tito Vilanova, a Can Barca va saber, a posteriori, que ell va ser una opció ferma per asseure’s a la banqueta del Camp Nou. Al final, però, els despatxos blaugrana es van inclinar per l’argentí Tata Martino.

El que sempre s’endurà el de Vilassar de Mar van ser les hores i hores de convivència i treball amb una fornada de jugadors espectaculars, d’un altre planeta, que encapçalava un tal Leo Messi. Va ser una experiència inoblidable.

D’altra banda, hem de ressaltar, que pocs pobles de 20.000 habitants poden tenir dos entrenadors del nivell de Rubi, en futbol, i Carles Duran, bàsquet. Ha explicat que li encanta compartir aquest honor amb en Carles Duran, del que ha dit que és un gran entrenador.

I com seguim parlant de tot, Rubi també té paraules per al renovat tècnic de la UE Alberto Aybar Peque amb qui va coincidir al Sabadell i al Benidorm. Celebra que el club de cada nostra hagi apostat per la continuïtat del míster quan, dos estius enrere, la situació era molt complicada a l’avinguda Eduard Ferrés. Ha subratllat que l’estabilitat en una banqueta sempre acaba donant bons resultats.

Abans de fer les maletes cap a l’Almeria, Rubi sap que els principals rivals amb els quals hauran de lluitar per assolir l’ascens a primera categoria seran ells mateixos.

A  treball, ganes i ambició ningú guanyarà Rubi. Després d’una temporada sense entrenar, el de Vilassar de Mar torna a Almeria per portar els unionistes a primera categoria el més aviat possible.