Roger Español valora positivament la seva experiència a Corrent Roig

Tothom sap qui va ser la formació que va guanyar les eleccions al Parlament de Catalunya del passat diumenge 14 de febrer. Però, sabem quina va ser la llista menys votada? Amb nomes 92 vots, el Moviment Corrent Roig, que lidera Roger Español, és una llista formada íntegrament per represaliades i que només es va presentar a la circumscripció de Tarragona.  En Roger, el saxofonista a qui els Mossos d’Esquadra li van rebentar un ull en les protestes posteriors a l’1 d’octubre de 2017, sent una profunda tristesa davant del cas de la noia que li acaba de passar el mateix, víctima d’una bala de FOAM, en les protestes contra la detenció del raper Pablo Hasél.

Malgrat els 92 vots, considera que presentar-se a estat tota una victòria, degut al poc temps, les dificultats que tenien i la poca estructura de partit que tenien

El mateix ens explica les dificultats que ha tingut Corrent Roig, la formació que ell lidera i que té com a raó d’existir donar visibilitat a les persones represaliades: no tenen estructura de partit com per a donar-se a conèixer a tot el territori. Recorda que, tot i obtenir pocs vots, s’ha complert l’objectiu que tenien, ha dit, “visibilitzar la repressió”.  

Només van poder presentar-se a la circumscripció de Tarragona per les nomes que regeixen la Llei Electoral,  com ens explica Roger Español són “unes lleis molt exigents per als partits petits, haviem de recollir 5000 avals i s’havien de presentar molts papers, tràmit que es complica en temps de pandèmia”

Però què és Corrent Roig? Ha explicat que és la part catalana de Corriente Roja, dins de la secció  a l’Estat Espanyol de la Lliga Internacional dels Treballadors 

Amb un objectiu claríssim: posar al centre del debat la repressió.

Tot i els resultats del passat 14 de febrer, sembla que, des de Corrent Roig, no llencen la tovallola pas. Manifesta que consideren que “la repressió ha de tenir una veu al Parlament  per centrar el debat en la repressió” i ha afegit que “la única sortida que hi ha és la República Catalana”.  

No podem perdre l’oportunitat de parlar amb ell sobre la noia de 19 anys a qui els Mossos van fer saltar un ull en les recents protestes contra la detenció del raper Pablo Hasél. Per a ell, que  va passar pel mateix, és moment, ha dit, de sentir pena, ràbia i tristor.

Recorda que ja han saltat quatre ulls, diu, i que això és insostenible. Especialment greu, segons ell, per les bales de FOAM que asseguren un 100% d’efectivitat en l’escopeter.

El saxofonista ens explica que ja han començat a recaptar imatges per escatir què va passar exactament i definir responsabilitats, per a presentar un litigi contra els Mossos d’Esquadra.

La Formació Corrent Roig va obtenir 92 vots en les darrers eleccions al Parlament. El 0.01% del global. És just, també, donar-los veu en aquest informatiu.

(Redacció: Joan Escofet)