Roda de premsa de la Generalitat sobre enduriment de mesures per lluitar contra el coronavirus + Crònica (edició de tarda, 15h) – 29.10.2020

En aquest  àudio podeu escoltar la retransmissió de la roda de premsa de la Generalitat de Catalunya , emesa en directe per Vilassar Ràdio, per anunciar les noves mesures per combatre la covid-19. Les mesures principals són el confinament perimetral que restringeix la mobilitat entre municipis els caps de semana,tampoc es podrà entrar i sortir de Catalunya durant tota la setmana.L’horari del confinament de cap de setmana serà de les 6 del matí de divendres a les 6 del matí de dilluns. S’avança a divendres per evitar els moviments “massius” d’un cap de setmana que havia de ser festiu. Queden fora de les restriccions desplaçaments justificats per qüestions mèdiques, laborals o cura de persones dependents. També es preveuen excepcions per a les visites als cementiris el 31 d’octubre i l’1 de novembre, sempre que sigui dins de la mateixa comarca. Les mesures entren en vigor aquest divendres  30 d’octubre i duraran, de moment, 15 dies. En la roda de premsa intervenen el vicepresident del govern català Pere Aragonès, la portaveu del govern Meritxell Budó i els consellers d’Interior Miquel Samper i de Sanitat Alba Vergés. La roda de premsa ha estat retrasmesa per Jaume Cabot, director de l’emissora i Joan Escofet, cap d’Informatius, amb la conducció tècnica de Xavi Puig.

I seguidament a la retransmissió de la ronda de premsa, podeu escoltar l’edició de les 15h de l’informatiu “Crònica”, en el qual, entre d’altres temes, s’han tractat els següents:  

Reciclar més i millor. Aquest és el principal objectiu de la nova campanya mediambiental que des d’ahir dimecres es pot veure als carrers de Vilassar de Mar en forma de banderoles, pancartes i cartells. Coneixerem més detalls d’aquesta iniciativa de la mà de Joan Roca, regidor de Equipaments, Espais Publics i Medi Ambient

L’alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir, ha quedat amb llibertat amb càrrecs després que ahir, ho vam explicar abastament en aquest informatiu, fos detingut per la Guàrdia Civil en el marc de l’operació Volkhov contra el presumpte finançament il·legal del Procés.

Atenció perquè si tens un bar, un restaurant, un centre d’estètica o de bellesa ja pots sol·licitar les subvencions de la Generalitat. Si ets autònom, una petita i mitjana empresa o una microempresa tens temps fins el proper 12 de novembre per acollir-te a les ajudes que brinda el Govern català. Hi ha un màxim de 1.500 euros per beneficiari.

La Tropa Teatre no pot espantar-nos, aquest Tots Sants, amb el seu tradicional Passatge del Terror per les restriccions que dicta la Generalitat per la pandèmia. Però ells no descansen i han decidit portar-nos l’espectacle a casa. Aquest dissabte, pendents del canal de Youtube a l’hora bruixa. A les 12 de la nit.


En pàgina comarcal, i entre altres informacions, viatjarem cap a Cabrils per conèixer la notaria que acaben d’estrenar.