Resum del ple extraordinari d’ahir al vespre

El ple extraordinari d’ahir a l’Ajuntament de Vilassar de Mar comptava amb un únic punt en l’ordre del dia: la proposta, debat i presa en consideració dels projectes del govern i dels grups de l’oposició sobre la destinació dels 3.371.980 euros que provenen del Fons Estatal d’Inversió Local. La sessió plenària, que va durar 45 minuts,  es va convocar a petició de tots els grups de l’oposició, encara que aquests van coincidir en el fet que s’havia endarrerit tant en el temps que el seu contingut havia quedat “desvirtuat” ja que els projectes per al Fons Estatal d’Inversió Local ja estaven presentats i en la majoria de casos aprovats per l’Estat. El govern, en mans de CiU, va rebutjar les acusacions de l’oposició de poca transparència en el procés per a decidir els projectes. L’alcalde, Joaquim Ferrer, va recordar que s’havien convocat dues juntes de portaveus amb tots els grups municipals on a més de donar a conèixer els projectes, se’ls va donar l’oportunitat de fer propostes i va afegir que s’han donat explicacions públiques, en el ple, i privades, en les juntes de portaveus.

Des del PSC, el regidor Jordi Cañellas, va posar de manifest que per les dates de realització del ple, quan ja estava tancat el procés de lliurament de projectes a l’Estat -es va tancar el 24 de gener- el ple estava buit de contingut. Va recordar que el ple s’havia demanat amb l’antelació suficient, primer pel PSC en solitari i després conjuntament amb la resta de grups a l’oposició.

Des d’ERC, Damià del Clot, va dir que aquest ple era una mostra més del tracte que rebia l’oposició per part del govern.

Des d’IC-V, el seu regidor, Roger Solé, es va queixar de les formes emprades pel govern a l’hora de dur a terme tot el procés. Va posar l’exemple de l’Ajuntament de Sabadell on s’havia creat una comissió per a triar els projectes i va posar sobre la taula la possibilitat de canviar els criteris per adjudicar les obres amb l’objectiu de primar les empreses que generin més llocs de treball.

Des del PP, Abraham Cobo també va coincidir amb Cañellas que el ple estava “desvirtuat” i inclús va arribar a insinuar que un dels motius pels quals el govern no el voldria fer podria ser per no dir que el pressupost de les obres anava a càrrec de l’Estat.

Leave a Reply