El Ple aprova una moció a favor de la immersió lingüística

El Ple de l’Ajuntament de Vilassar de Mar va aprovar ahir una moció unitària de tots els grups municipals (CiU, PSC, ICV-EUiA, CUP i ERC), menys el del PP, en suport al sistema d’immersió lingüística a l’escola catalana. Entre els acords de la moció hi ha el rebuig a les sentències del Tribunal Suprem i la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que qüestionen el model actual, i la denúncia del risc de trencament social, desigualtat i discriminació que aquestes sentències suposen. A més, l’Ajuntament s’adhereix a la campanya Somescola.cat.


El Ple també va aprovar, aquesta vegada per unanimitat, el conveni entre el Consell Comarcal del Maresme i l’Ajuntament de Vilassar de Mar per establir les condicions de pas i la gestió de la xarxa comarcal de banda ampla del Maresme, és a dir, de la fibra òptica.
Pel que fa a la resta de punts, cap de les mocions presentades per la CUP, PSC i ICV-EUiA van tirar endavant. La CUP va presentar 3 mocions. La primera, pel canvi de nom dels carrers Doctor Modrego, plaça Carles Trias i av. Carles III es va rebutjar en rebre només els vots a favor del regidor de la CUP i la regidora d’ERC. El PP i el PSC es van abstenir i CiU va votar en contra. Sobre aquest tema, l’alcalde va recordar al regidor de la CUP que l’Ajuntament té un reglament aprovat per ple per canviar el nom de carrers que comença amb l’obertura de l’expedient a través d’una instància.
La segona moció de la CUP demanava rebutjar la celebració del 12 d’octubre i tampoc va tirar endavant. CUP, ERC i ICV-EUiA van votar a favor, PP i CiU, en contra, i el PSC es va abstenir.
La tercera moció en contra de les retallades a la Sanitat Pública també es va rebutjar. Des del govern, la regidora de Salut Púbica, Débora Jover, va recordar els resultats de l’informe econòmic-financer de la Generalitat, realitzat per una empresa externa, per argumentar que la racionalització del servei en la Sanitat Pública “era una necessitat”. La moció va ser rebutjada amb els vots a favor de la CUP, ERC, ICV i PSC, l’abstenció del PP, i el vot en contra de CiU.
D’altra banda, la moció del PSC que portava com a títol “suport a la participació de Vilassar de Mar al concurs VilesFlorides” també es va rebutjar amb els vots en contra de CiU i a favor de la resta. Tant la regidora de Comerç com el regidor de Medi Ambient van explicar que el vot en contra era perquè els punts de la moció que el PSC presentava no estaven relacionats amb el concurs VilesFlorides. Respecte al tema de buscar solucions conjuntes per al sector i l’espai agrari, la regidora de Comerç va dir que “les portes són obertes a tots els grups municipals”.
Des d’ICV-EUiA es van presentar dues mocions més. La primera, de rebuig a les retallades del Departament d’Educació de la Generalitat, va rebre els vots a favor d’ICV-EUiA, ERC, la CUP i el PSC, l’abstenció del PP, i els vots en contra de CiU. La regidora d’Ensenyament, Débora Jover, igual que en la moció de les retallades en Salut Pública va tornar a parlar de “necessitat” davant la situació financera en la que es troba la Generalitat, heretada -va dir- de l’anterior govern tripartit. La segona moció, relacionada amb la renda mínima d’inserció, tampoc va prosperar i va obtenir les mateixes votacions que l’anterior.
D’altra banda, en la segona part del Ple, de control i seguiment, es va donar compte dels decrets d’alcaldia, destacant el decret de finalització de la dedicació exclusiva de l’alcalde a l’Ajuntament després d’haver estat nomenat diputat provincial amb dedicació exclusiva a la Diputació de Barcelona.

Leave a Reply