Resum del ple de dijous 20 de gener de 2011

L’aprovació de l’acta de la sessió plenària anterior corresponent al 18 de novembre de 2010 es va aprovar per unanimitat.

Amb el primer punt, es va adjudicar a l’entitat Centre Excursionista Vilassar de Mar, el Piri, la concessió de domini públic de la nau situada al costat de la finca de can Jorba, el futur equipament juvenil. La concessió es fa per un període de 25 anys. El punt es va aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC i el regidor no adscrit i l’abstenció del PSC i ICV i va obrir el debat entre govern i oposició al voltant de les polítiques de joventut que s’havien dut a terme en aquesta legislatura.

El segon punt va servir per aprovar, de forma inicial i per unanimitat, la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana per tal que es puguin instal·lar ascensors en edificis existents, principalment antics, per a millorar la mobilitat dels seus veïns, sobretot gent gran que viu en pisos alts. L’expedient es posarà durant un mes a exposició pública a l’Ajuntament per tal que es pugui consultar. Després és la Generalitat qui l’haurà d’aprovar de forma definitiva. Segons va explicar el regidor d’Urbanisme, Desideri Camino, amb aquest punt es dóna la possibilitat d’instal·lar ascensors en edificis que actualment no ho poden fer perquè no tenen suficient espai.

En el tercer punt, es va aprovar un increment de les tarifes de subministrament d’aigües per a l’any 2011, que s’apugen un 3% a proposta de la companyia d’aigües de Vilassar de Mar. L’increment es va aprovar amb els vots a favor de CiU, ICV i el regidor no adscrit, i el vot en contra del PSC i ERC.

A continuació, el grup d’ERC va presentar dues mocions:

La primera, de suport als reglaments per a l’ús de la llengua catalana a les administracions locals; i la segona, de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística a l’escola. Totes dues es van aprovar amb les mateixes votacions, els vots a favor de CiU, PSC, ERC i ICV i l’únic vot en contra del regidor no adscrit, Abraham Cobo.

La segona part, de control i seguiment de la gestió per part del Ple, va donar el torn a les preguntes de l’oposició.

Des d’ICV es va preguntar per les obres del carrer Sant  Joan, la normativa de control de les terrasses dels bars i pels criteris que es fan servir a l’hora de donar subvencions a les entitats.

Des d’ERC es va preguntar per quina era la situació al solar del Patronat i pels contenidors precintats d’alguns carrers.

Per part del PSC, entre d’altres temes, es va preguntar sobre la posada en funcionament dels ascensors de la plaça Pau Vila i el de l’estació de Renfe de Vilassar de Mar; i es va demanar que es creï una normativa d’ús dels equipaments municipals.

Leave a Reply