Resum de la sessió plenària del 18 de novembre de 2010

La sessió plenària ordinària celebrada ahir dijous 18 de novembre va aprovar, entre altres punts,  l’eliminació de la línia d’autobús C7 a partir de l’1 de desembre que fins ara comunicava Vilassar de Mar i Cabrera de Mar passant pel polígon industrial els Garrofers i la creació d’una parada d’autobús de la línia C-16 a a la Piscina Municipal de la nostra localitat.

Pel que fa al punt inicial de l’ordre del dia, es van aprovar per unanimitat les actes de les sessions plenàries dels dies 16 de setembre i 30 d’octubre.

Quant al primer punt de l’ordre del dia, la prestació d’un aval de l’Ajuntament de Vilassar de Mar a la Societat Municipal de Promocions Urbanes SA, per a la concertació d’un préstec a curt termini amb l’entitat “La Caixa” per un import d’1.500.000 euros, per al finançament de les obres del mercat municipal, va ser aprovat amb els vots a favor de CiU, ERC i el regidor no adscrit Abraham Cobo i el vot en contra del PSC i IC-Verds. Es tracta de la renovació d’un préstec que vencia a finals d’octubre.

Quant al segon punt, la incorporació de l’Ajuntament de Vilassar de Mar al patronat de la Fundació Ernest Lluch, es va aprovar per unanimitat. La Fundació Ernest Lluch ha convidat el consistori de la nostra localitat a formar-ne part i l’Ajuntament, a través de la plenària, ho ha acceptat tot atenent la important tasca cultural i sòlidament arrelada a la vida social i cultural vilassarenca que aquesta fundació desenvolupa. La persona física que representarà l’Ajuntament de la nostra localitat serà l’alcalde o la persona en qui delegui.

Pel que fa al tercer punt, la modificació de la línia C-7 de transport interurbà entre Vilassar de Mar i Cabrera de Mar a partir del dia 1 de desembre de 2010, es va aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC, IC-Verds i el regidor no adscrit Abraham Cobo i el vot en contra del PSC. El regidor de governació, Ismael Durán (CiU), va explicar que a partir de l’1 del proper mes, es suprimirà el servei de la línea d’autobús que unia Vilassar de Mar i Cabrera de Mar a través del polígon industrial els Garrofers, la C-7. Duran ha recordat que aquesta línia es va crear l’abril del 2008 amb el compromís que el Departament de Transport Terrestre de la Generalitat de Catalunya li donaria una subvenció anual de 75.000 euros, compromís adquirit en l’anomenada Declaració de Teià, un fet que no s’ha complert. El servei li costava a l’Ajuntament 54.000 euros/any, una despesa que en el context general de crisi econòmica actual i de contenció de la despesa no pot assumir. Per tal de compensar els inconvenients als usuaris d’aquesta línia que ara s’elimina, a la línia C16 es crearà una parada al terme de Vilassar de Mar, concretament a la Piscina Municipal.

Quant a la secció de precs i preguntes, en representació del PSC, el regidor Josep Albert Petit va preguntar, entre altres qüestions, en quin punt es troba el procés que ha de portar a la construcció de l’escola Els Alocs – que actualment està ubicada a uns mòduls provisionals-,  si s’han trobat restes arqueològiques als terrenys on han començat les obres de construcció d’una pista doble poliesportiva coberta, quan entrarà en funcionament l’ascensor ubicat a la plaça Pau Vila, pel sorteig dels pisos de promoció pública de Can Bisa, per la situació del Museu Municipal de Vilassar de Mar i va sol•licitar, per una banda, que s’arreglin les deficiències que hi ha a les llambordes d’alguns carrers de la localitat, i per altra part, que s’apliquin mesures per a millorar la seguretat del pas de vianants que hi ha a la vora del girador de la carretera d’Argentona, al costat de la Nacional II. Finalment, el regidor del PSC, Enric Flamerich, va preguntar, entre altres coses, pel cost de les modificacions del projecte de construcció del nou equipament juvenil de Can Jorba, el cost del soterrament dels contenidors, va demanar al govern la constitució d’una comissió que avaluï i compari els resultats de la recollida de residus amb el sistema actual de contenidors i amb l’anterior sistema porta a porta, i va mostrar el seu desacord amb la inclusió, en el cartell promocional del Correllengua, de partits polítics, en l’apartat que dóna compte dels col•lectius i entitats que donen recolzament a aquest certamen.
El regidor d’ERC Damià del Clot va demanar al govern que en les al•legacions que l’Ajuntament presenti al projecte de construcció de la Ronda del Maresme hi hagi un apartat on, per una banda, es mostri especial sensibilitat perquè hi hagi una bona connectivitat entre els municipis del Baix Maresme, i on, per altra banda, es proposin mesures que apostin pel transport públic.
El regidor d’IC-Verds, Roger Solé, va preguntar, entre d’altres qüestions, pel funcionament del Centre Cívic del Passeig, que fa pocs mesos va estrenar instal•lacions, al Camí Ral 19.
El regidor no adscrit Abraham Cobo va avançar que presentaria els precs i preguntes, tal com ha fet en sessions anteriors, per escrit.

Leave a Reply