Recuperar el Pla de Mobilitat del Maresme i avançar en la gestió del litoral seran els eixos de la presidència de Damià del Clot al capdavant del Consell Comarcal del Maresme

L’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot s’ha convertit, aquest divendres i al punt del migdia, en el nou president del Consell Comarcal del Maresme. La cap de l’oposició a l’Ajuntament del nostre municipi, Laura Martínez, de Junts x Catalunya, ha assumit una de les vicepresidències de l’ens en virtut del pacte que els postconvergents han subscrit amb ERC. Així, les dues formacions tenen una còmode majoria absoluta de 18 consellers sobre un arc de 33. Tant ERC, amb 12, com Junts x Catalunya, amb 6, han volgut destacar, en un comunicat conjunt, la bona sintonia entre els dos programes.

Per tant, forta, fortíssima, presència vilassarenca al Consell Comarcal del Maresme. Damià del Clot pren el relleu de Joaquim Arnó (exalcalde de Caldetes) per liderar el CCM els propers 4 anys. Laura Martínez ocuparà, en aquesta legislatura, una de les vicepresidències. I és que s’ha creat  una vicepresidència de Planificació Estratègica que ostentarà JxCat, una de Relacions Institucionals, que liderarà ERC, i una d’Organització i Recursos, també (JxCat). Per altra banda, el Consorci de Promoció Turística estarà gestionat per aquesta formació.

ERC i Junts x Catalunya han presentat a la plenària de constitució d’avui 18 consellers. Majoria absoluta còmode ja que l’arc té 33 representants dels 30 pobles que conformen la nostra comarca.

“Les dues formacions rubriquen una entesa de país i de comarca, resa el comunicat que  ERC i Junts per Catalunya han subscrit. A nivell programàtic, els dos partits han pactat recuperar el Pla de Mobilitat del Maresme i avançar en la gestió del litoral i de les zones forestals. També manifesten la seva voluntat, diuen, de “recosir les costures de l’independentisme comarcal”.

L’aliança entre ERC i Junts x Catalunya ha fet inútil, doncs, els intents del PSC d’assegurar-se un bloc antiindependentista sumant els consellers de la formació de la rosa, Junts x Catalunya, En Comú Guanyem i el PP. Una aliança que no ha fructificat per la negativa a sumar-s’hi de Ciutadans que ja va anunciar que els seus dos representants es votarien a ells mateixos.

Recordem que, en els darrers dies, la plataforma #Stop155, articulada des de les xarxes anunciades, s’havia mostrat molt activa denunciant la possible existència d’un pacte entre el PSC i Junts x Catalunya, que hauria donar la presidència a l’alcaldessa de Calella Montse Candini i exigint una entesa entre les forces independentistes de la nostra comarca. De fet, cal recordar que, durant la darrera legislatura, el PDeCat i el PSC van prendre la decisió d’expulsar els republicans del govern del CCM per les mocions de censura que ERC van impulsar tant a Arenys de Mar com a Caldetes.