Recta final de l’obra de reurbanització de Montevideo, entre Lluís Jover i Jeroni Marsal, per fer-la accessible

Han començat els treballs d’imprimació, per donar forma i color, al paviment de l’avinguda Montevideo, entre Lluís Jover i Jeroni Marsal, que amb l’actuació de reurbanització s’ha transformat en un carrer accessible, de plataforma única, amb voreres i calçada al mateix nivell i de prioritat per al vianant.

Els treballs d’imprimació tenen previst acabar aquesta setmana, moment en el qual s’obrirà la via a la circulació. Posteriorment, es posarà arbrat en superfície a través de jardineres en comprovar que el subsol d’aquest tram conté moltes canalitzacions d’infraestructures de serveis que dificultarien l’arrelament.

L’obra va començar el passat 15 de juny i es troba dins del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). Dividida en dues fases, aquest primer tram entre el carrer Lluís Jover i Jeroni Marsal ha permès canviar la calçada segregada de voreres estretes per una secció de plataforma única accessible en què es prioritza l’ús del carrer per part dels vianants i es limita la velocitat de circulació dels vehicles a 20 km/h. L’actuació també ha permès renovar i ampliar els punts de recollida de les aigües pluvials.

Posteriorment es farà el tram 2, entre Jeroni Marsal i Marina. Actualment en procés de licitació, la previsió és que l’obra del tram 2 quedi adjudicada aquest mes de setembre i pugui començar a l’octubre.

L’obra de reurbanització de l’avinguda Montevideo està finançada en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU. En concret, de la primera convocatòria corresponent a l’exercici 2021 de les subvencions regulades per l’Ordre TMA/892/2021, de 17 d’agost, publicada al BOE núm. 201, de 23 d’agost, que regula el Programa d’ajudes a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà, promogudes pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.