Recollida de l’oli domèstic usat

 

Vilassar de Mar recull l’oli utilitzat a casa a través d’uns contenidors especials per evitar la contaminació de les aigües i reciclar el residu. L’Ajuntament de Vilassar de Mar ha instal·lat contenidors per dipositar l’oli domèstic usat, que després és recollit per la Fundació CEO del Maresme tal com s’estableix al conveni amb el Consistori.

Cal emprar una ampolla buida de plàstic per omplir-la amb l’oli acumulat que s’hagi fet servir per cuinar al domicili. Un cop l’ampolla estigui plena, s’ha d’assegurar el seu tancament per poder dipositar-la a un dels contenidors situats al carrer o a la deixalleria (mòbil o fixa). Es pot consultar més informació sobre la recollida d’oli i la ubicació dels diferents contenidors fent clic aquí.

El reciclatge d’aquest residu pot comportar l’obtenció de biodièsel, així com adobs orgànics, ciris, sabons, pintures o vernissos. Per altra banda, cal advertir que l’oli domèstic fet servir a la cuina pot esdevenir un element molt contaminant si es llença per l’aigüera. De fet, aquest residu pot provocar l’aparició de males olors, embussos al sistema de clavegueram i l’augment dels costos de la depuració de l’aigua. Fins i tot, pot provocar la contaminació dels sòls o de les aigües subterrànies, entre altres recursos naturals.