Raquel Zamora valora positivament la seva experiència a Primàries

La vilassarenca Raquel Zamora, número 20 a les llistes de Primàries per la Independència de Catalunya per a les eleccions al Parlament  català del passat diumenge 14 de febrer, ens valora com ha estat la seva experiència. Ens explica perquè es va enrolar en aquest moviment transversal ciutadà i ens resumeix que els dos grans objectius de la seva formació són la DUI ( Declaració unilateral d’independència) i la regeneració democràtica. Una campanya dura en la qual han lluitat, diu, contra molts elements i que han fet amb molts pocs mitjans perquè opinen que una altra manera de fer política és possible. Assegura que defensen la política dels ciutadans de peu, allunyada de les grans estructures de partits amb líders que se segueixen gairebé religiosament.

Raquel Zamora assegura que l’experiència de ser la número 20 a les llistes al Parlament de Catalunya per Primàries ha estat molt gratificant, ha explicat  que han pogut detectar que “encara queda un bri d’il·lusió, de ganes de lluitar i d’una esperança” i ha afegit que “qui consideri que aconseguirà un referèndum o guanyarà aquest pols amb l’Estat Espanyol sense perdre res pel camí està molt equivocat”.

Zamora ha destacat que Primàries és una llista transversal amb la independència de Catalunya com a eix central.

La vilassarenca és conscient que un dels reptes de la formació és donar-se a conèixer i ha explicat que Primàries es queda ara  la rereguarda.

Zamora recalca que, a Primàries, s’hi pot presentar qui vulgui. Les llistes són obertes. Això sí, sota dos grans eixos: la DUI, per una banda, i la regeneració democràtica per l’altra.

Cansada per la duresa de la campanya, Zamora assegura que està molt contenta de l’experiència. Cada dia, ens explica, han hagut de lluitar contra opinions que els desprestigiaven i que els deien que feien nosa o no s’havien de presentar

Ha recordat que Primàries es va presentar als comicis pràcticament sense recursos econòmics.

Com a número 20, Raquel Zamora ens confessa haver après molt i que ha procurat ajudar i enriquir-se amb el debat. Té clar que repetiria l’experiència fins assolir la Independència de Catalunya

Ara toca analitzar a nivell de partit el què va passar el diumenge 14 de febrer. Posant la vista enrere, Zamora recorda perquè es va enrolar en el moviment de Primàries: per aconseguir que pogués haver una llista que es pogués presentar als comicis i va recollir avals i ha animat tothom a conèixer Primàries.

Amb un objectiu: que la política arribi al ciutadà o el ciutadà a la política

El moviment Primàries per la Independència de Catalunya va treure, en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, 5.940 vots; el que representava el 0,2% del total.