Raquel Robles, en llibertat amb mesures cautelars després de ser detinguda dissabte a Barcelona

La Raquel Robles, veïna de Vilassar de Mar i de 19 anys, ja descansa a casa seva després d’haver estat detinguda, aquest dissabte, pels Mossos d’Esquadra quan es dirigia a la manifestació contra la sentència del Procés que es va convocar a la barcelonina plaça Urquinaona. El jutjat de guàrdia ha acordat la llibertat provisional amb mesures cautelars per a la noia entre les que destaquen no acostar-se a menys de mil metres de qualsevol manifestació.

Des de Vilassar Ràdio hem pogut parlar amb la seva cunyada, Alexandra Ontiveros, que explica que “la Raquel va ser detinguda dissabte pels Mossos d’Esquadra a la cruïlla entre la Gran Via i Pau Claris”. L’atestat dels Mossos d’Esquadra indica que a la ronyonera de la vilassarenca hi van trobar un munt de material impossible, segons la seva família, d’encabir-ho dins d’un complement de les dimensions que duia la Raquel.

Després de la detenció, la Raquel va ser derivada a la comissaria de les Corts on va demanar assistència mèdica “perquè no es trobava bé psicològicament”. La seva cunyada alerta que “la policia no va respectar el dret d’intimitat de la noia”, tot i que admet que “no li van posar la mà al damunt”. La Raquel Robles és a casa seva amb llibertat provisional. Retirada de passaport, “no acostar-se a menys de mil metres d’una manifestació i presentar-se al jutjat cada primer i tercer dilluns de mes”. Amb tot, pendent de judici.

Des de Vilassar Ràdio també hem volgut escoltar, també, Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT Catalunya. La família de Robles està molt vinculada a aquest sindicat. Per a ell, que també és docent universitari, estem vivint una situació excepcional en la que creu que s’està arribant a la fabricació d’acusacions. Des del sindicat, i segons Gassiot, “no s’imaginaven una brutalitat policial d’aquesta magnitud i tampoc l’escalada repressiva” que, segons ell, estem vivint

Des de CGT seguiran treballant per posar-se al costat de qui necessiti assistència, com ha estat el cas de la Raquel Robles que ja descansa a casa seva i ben aviat podrà recuperar la seva formació a l’Escola d’Adults de Vilassar de Mar.

Foto: David Cobo

Escoltes les entrevistes que Jaume cabot els hi ha fet al “Parlant de tot”

Entrevista Ermengol Gassiot 

Entrevista Alexandra Ontivero