Quim Llisorgas torna a l’Eòlia amb “Entre tu i jo en fem un”

No vulguis tenir l’agenda de l’actor vilassarenc Quim Llisorgas. Se li continua girant feina. I ha vingut a la ràdio a explicar-nos-ho, al nostre matinal, “Parlant de Tot”. Hem repassat les cites més immediates que té en Quim en cartera. Al marge de seguir amb les gravacions del “Com si fos ahir”, sèrie de sobretaula de TV3, és a punt de fer la segona temporada, al teatre Eòlia, de l’obra “Entre tu i jo no en fem un” en la qual repassa la seva vida. També prepara el seu debut a la Sala Petita del TNC per al proper mes de gener. Per si això fos poc, a finals d’any s’estrenarà un curt en el qual també hi apareix. Ens ho ha explicat tot en una àmplia entrevista al “Parlant de tot” amb Jaume Cabot.

Anem a pams. Del 4 al 15 d’octubre recuperarem l’actor vilassarenc al teatre Eòlia de Barcelona per fer un segon torn de l’obra “Entre tu i jo no en fem” i en la qual, un biopic repassa la seva vida i les ganes de convertir-se en actor malgrat la Síndrome de Joubert, que pateix des que va néixer, que li afecta el cerebel i li provoca dificultats de visió, de parla i musculars.

Llisorgas ens demostra que no hi ha límits. Amb el somni aconseguit, ara, l’actor vilassarenc amb una vida farcida de rodatges i d’hores d’estudi. Sempre té un moment per posar la vista enrere i recordar tot el que està aconseguint.

Mentrestant, en la vida real, segueix lluitant per tal que, judicialment, se li reconegui el títol de l’ ESO. Aquest és, precisament, un dels passatges que trobem en aquesta “Entre tu i jo no en fem un”. Sempre passat per un sedàs divertit. Marca de la casa. Ha explicat que li  agrada posar una mica d’humor a les seves obres. Dalt de l’escenari sempre té un record per a l’Esther Nadal, directora de l’obra, i també, per la seva mare, que ha lluitat molt per ell.

I mentre del 4 al 15 d’octubre el podrem veure amb l’obra de la seva vida -les entrades ja estan a la venda al web del teatre Eòlia-  ja prepara el seu debut al TNC, a la Sala Petita, de l’11 al 28 de gener. Un somni per a qualsevol actor o actriu, assegura l’actor vilassarenc. L’obra es diu “Andorra”, escrita pel dramaturg suís Mark Frisch, en el qual ens retrata la situació de dones i jueus després de la Segona Guerra Mundial. En Quim ha explicat que farà el paper de l’idiota i que poder actuar al TNC és un repte per a ell. Una obra que s’afanya a subratllar que és molt educativa i anima escoles i instituts a veure-la.

I seguim parlant d’ Andorra. Curiositats de la vida, aquest també és el nom del curt que s’estrenarà a finals d’any amb l’actor català Jordi Sánchez, el Recio de “La que se avecina” o el Lópes de “Plats Bruts”.

Dia a dia,  podem seguir veient en Quim, com a Hèctor, a la sèrie de sobretaula “Com si fos ahir” de TV3. Una escena que, encara, té més valor per aquest actor de Vilassar de Mar. I és que en el seu camí de superacions personals, els guionistes -que són molt de la broma- el fan aparèixer a la petita pantalla amb aquest gos i ell té pànic davant de qualsevol mena de gos. Lladrucs a banda, en Quim Llisorgas se sent molt i molt a gust compartint, amb nosaltres, la sobretaula diària.