Quim Llisorgas estrenarà el 14 de desembre una obra de teatre sobre la seva vida

 

“Entre tu i jo no en fem un”. 14 de desembre i al barceloní teatre Eòlia. Ja tens les dades. Als voltants de Nadal, doncs, podrem assistir a l’estrena d’aquesta obra de teatre que glossa, explica, la història de superació personal de l’actor vilassarenc Quim Llisorgas.

Amb ell dalt de l’escenari, i sota la direcció d’Esther Nadal, i amb Marc Pinyol descobrirem el periple de Llisorgas per convertir-se en actor. Des de l’Escola del Mar fins als platós de TV3. Superant els límits que, teòricament, li hauria d’establir la síndrome de  Joubert  que pateix.

Quim Llisorgas ja feia temps que tenia aquesta idea. Buscava la manera de donar a conèixer al món la seva història de superació personal. En tant que actor -el podem veure cada migdia a TV3 interpretant l’Hèctor a la sèrie de sobre taula “Com si fos ahir”- va pensar que pujar dalt de l’escenari, i explicar-ho, podria ser la solució: una bona manera de fer-ho. La pandèmia del covid-19 i el confinament van fer que el projecte patís un endarreriment però Llisorgas, tossut com una mula, perseguia la idea. Ara, doncs, ja han començat amb els preparatius d’aquesta “Entre tu i jo no en fem un”.

De moment, està assajant. L’actor ha explicat que els límits són per a trencar-los. A en Quim Llisorgas li van diagnosticar la síndrome de Joubert. Els metges li deien que no podria ni estudiar ni, molt menys, convertir-se en actor. Ell no en va fer cas. Des de l’Escola del Mar fins als platós de TV3. Moment de mirar pel retrovisor. Està aconseguint el somni que tenia des que era petit.

L’actor vilassarenc vol tenir un record molt especial per la seva mare que sempre, sempre –remarca- és al seu costat. Sense ella, diu, no hauria assolit el que ha aconseguit.

Llisorgas està, ara mateix, bolcat en els assajos de l’obra de teatre. Assajos a les tardes, un cop surt de gravar el “Com si fos ahir de TV3”.Confessa, als micròfons de Vilassar Ràdio, que està expectant; però tranquil. Ara bé, una altra cosa serà quan s’acosti el 14 de desembre, ja que tindrà més nervis.

Assegura que gràcies a la sèrie dels migdies de TV3, la gent el reconeix, se li acosta i el felicita. El missatge que ja era hora que hi hagi un personatge com el seu.

Llisorgas, que té una feinada que no se l’acaba, també col·labora en diferents associacions i fundacions que lluiten per la integració de persones, amb capacitats diferents, al món laboral.

Esperem, doncs, asseguts al teatre Eòlia, ubicat al carrer Bailèn 23 de Barcelona, a què s’alci el teló per assistir a l’estrena d’aquest “Entre tu i jo no en fem un”. Com diu en Quim Llisorgas, la seva fórmula, la seva recepta és la de “’partit a partit”