Quim Llisorgas ens ha presentat el seu primer llibre “Si vols, pots”

“Si vols, pots!”. Aquest és el títol del llibre que ha escrit Quim Llisorgas, l’actor vilassarenc que dona vida l’Hèctor a la sèrie de sobretaula de TV3 “Com si fos ahir”. En aquest treball, Llisorgas persegueix l’objectiu de poder ajudar qualsevol persona que es trobi davant de qualsevol situació complicada. Ell sap, molt bé, de què parla. Una vida de lluita, tot i la síndrome de Jubbert que pateix, que, d’altra banda, no ha estat obstacle per complir el seu somni de ser actor. “Si vols, pots”, amb el subtítol de Com superar els reptes amb un somriure, ha estat realitzat amb la col·laboració de la també vilassarenca Carla Pi.

“Si vols, pots” que, a més de ser el títol del llibre de Llisorgas, representa la seva filosofia particular de vida. Tots i totes ho hauríem de tenir present, remarca. La seva experiència dalt de l’escenari del barceloní Teatre Eòlia representant l’obra “Entre tu i jo en fem un”,també autobiogràfica, ha estat la base.

Ha explicat que la seva intenció no era escriure un llibre. Li van proposar. I com que no té un no, doncs, a pencar. Moltes converses amb la seva amiga Carla Pi per, a 4 mans, perfilar aquest “Si vols, pots”. Marca de la casa, amb tocs d’humor, amb capítols de superació personal. Tot ha anat molt ràpid, confessa.

El resultat, un llibre polifacètic i sincer.

En les seves pàgines, històries de superació viscudes en primera persona. No busca altre objectiu que ajudar, amb la seva experiència, a altres persones amb diversitat funcional.

La seva intenció és que la seva història arribi al màxim de persones possible i així poder ajudar a altres persones amb diversitat funcional.    

I és que la vida de l’actor vilassarenc és de lluita. Encara persegueix que li reconeguin, legalment, 10 anys després,  el títol de l’ESO. Continua lluitant per aquest reconeixement i considera “una broma de mal gust” no poder tenir títol. Continua lluitant.

Ara gaudeix amb el llibre a les mans. Gaudeix de la realitat. I és que com resa el títol, si vols, pots. Es va emocionar quan van arribar els exemplars a casa seva.

Sense avançar-nos, ja avisem que un dels capítols més especials, i que li serveix per tancar, és el de la seva particular Carta als Reis de l’Orient: caldria que es fessin les voreres més amples, o que es pugui pujar i baixar dels trens en cadires de rodes, amb normalitat.

I, també, és clar, en Quim Llisorgas també té espai per a l’Hèctor. El seu personatge a la sèrie de sobretaula de TV3 “Com si fos ahir”. La gent el reconeix i el felicita.

En el capítol d’agraïments no es vol deixar a ningú. Al marge de nosaltres, de Vilassar Ràdio, el vilassarenc també té records per a la Tropa Teatre, el grup amateur del nostre municipi. Amb ells, va dir la seva primera frase dalt d’un escenari Els Pastorets 100% En plena promoció del llibre, el trobarem signant exemplars aquest diumenge a la plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i el Dia de Sant Jordi serà, com un escriptor mediàtic més, de 10 a 11 del matí signant amb el diari ARA a la Rambla de Canaletes i de 12 a 13 a Rambla Catalunya amb Rosselló