Quim Gómez guanya el primer premi de novel·la negra Vilassar de Noir

L’esguard de la bèstia és l’obra que ha guanyat el primer premi de novel.la negra Vilassar de Noir. L’autor és l’informàtic i escriptor Quim Gómez que s’ha imposat als 21 originals que es van presentar al certamen literari. I és que aquest cap de setmana, el misteri i els crims han regnat a Vilassar de Mar en el marc de la celebració de la quarta edició del Vilassar de Noir, el festival de literatura i cinema negre de casa nostra.

Quim Gómez, doncs, s’endú els 2.500 euros de premi. L’esguard de la bèstia, la seva obra, s’editarà l’any vinent sota el segell de Llibres del Delicte. El jurat ha destacat que l’obra aprofundeix en l’ambigüitat dels personatges sense perdre de vista el ritme i la trama. L’obra narra la història d’un policia, Pasqal Balash, que de petit va rebre maltractaments i que l’afectarà quan investigui l’homicidi d’una dona.

El flamant guanyador, Quim Gómez explica que  “volia venjar les dones que han patit maltractaments per part de marits, pares i germans, i ho he intentat empoderant les dones i fent patir els homes”. L’esguard de la bèstia està ambientada en la Barcelona del 2007, coincidint amb l’inici de la crisi econòmica i abans de la reforma del Mercat de Sant Antoni. Quim Gómez, informàtic de professió, va començar la seva carrera literària amb relats curts i ha escrit l’obra guanyadora després de diversos cursos d’escriptura a l’Ateneu Barcelonès.

Gómez s’ha imposat als altres 21 originals que es van presentar al primer premi Vilassar de Noir. Per al director, Marc Moreno, “l’alta participació i la bona qualitat de les obres presentades ens fa pensar que la creació del premi ha estat una gran idea, convertint-se en un element estimulant per als autors del gènere”.