Quan un treball de recerca es converteix en una cançó

Sempre ens fa molta il·lusió portar als nostres micròfons gent jove amb idees i projectes que destaquen. I més quan, és el cas de la Júlia Páez i l’ Ayane Ricard, que es van posar en contacte amb nosaltres per parlar del seu treball de recerca. Són de Vilassar de Mar i de Mataró i estudien a l’Escola Pia Santa Anna de la capital de la nostra comarca. El seu treball de recerca? Com a mínim, curiós. És una cançó.

Tenen 16 anys i l’altra 17, respectivament. Els agrada la música, especialment l’indie brit, i a l’hora d’afrontar el treball de recerca, van apostar per desmarcar-se. La proposta va ser fer i composar una cançó que, també, pots escoltar a la plataforma Spotify. A ambdues els uneix el mateix gust per la música, la seva passió pel pop indie anglès. Anaven als mateixos concerts.

Ja tenien, doncs, una base musical, un punt en comú per arrencar aquest ambiciós treball de recerca. Més enllà de compartir aula al Santa Anna. Són alumnes del Rockschool de Mataró. Una d’elles toca el piano des de primer d’ESO i l’altra s’ha posat ara a tocar la guitarra.

El treball de recerca els ha estimulat tant, que fins i tot, s’han animat a recuperar alguns temes antics i no descarten, tampoc, treure un àlbum. Han explicat que tenen en producció una de les primeres cançons que van escriure.

Ni la Judit ni l’Ayane es volen dedicar, professionalment, al món de la música. Una vol ser dissenyadora gràfica i l’altra escriptora. Recorden els inicis, un punt caòtics, del treball de recerca. Malgrat ser del batxillerat artístic, els van posar un tutor matemàtic

Malgrat aquests inicis poc prometedors, es posen de cara a la feina. Estil Taylor Swift. Lletres que expliquen històries.

Fins i tot, aquest videoclip:

La proposta de la Júlia i l’Ayane, evidentment, no és un treball de recerca habitual. Una trentena de pàgines en les quals expliquen la vilassarenca i la mataronina tot el procés creatiu. I, també, part important per a qualsevol músic, la promoció. Per això han vingut a Vilassar Ràdio a presentar la cançó “Flower Fields”  La trobareu a Spotify.

Creiem que tenen l’excel·lent assegurat. Han promès que tornaran a casa nostra per explicar-nos-ho.