Quan internet descafeïna les rebaixes

Aquest dijous al matí ha visitat els estudis d’aquesta casa Oriol Contreras, responsable de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de Vilassar de Mar. En periode de rebaixes, cal estar sempre atent a les seves reflexions.

Després de reis, arrenquen oficialment les rebaixes. I posem oficialment entre cometes ja que en virtut de la Llei de Comerç de la Generalitat, suspesa pel Tribunal Constitucional, es dóna molta flexibilitat als comerciants per rebaixar preus al seu arbitri. Contreras defensa que no s’hauria de fixar un temps específic per a les rebaixes.

I és que, tot i aquesta suspensió, hi ha comerços que segueixen anant per lliure. De fet, s’ha fet des de sempre de manera més o menys amagada.

Quan anem de rebaixes, ens hem de fixar en els preus: Ha de constar el preu d’abans i el rebaixat. Però també s’han de mantenir les garanties i les condicions de venda.

Els temps canvien. Les rebaixes d’abans ja no tenen res a veure amb les d’avui. Ni cues a les portes dels grans magatzems ni tanta repercussió social. La raó, per a Contreras, és Internet.Cada dia rebem ofertes i descomptes al nostre ordinador o mòbil.

Importantíssim. Guardar sempre els tiquets de compra. Contreras recomana aquesta pràctica per a tots els dies de l’any i recorda aquella frase mítica de busca, compara i queda’t amb el millor.

La setmana vinent, i en motiu del Dia Europeu de la Mediació, parlarem amb Irene Sendín; mediadora d’Inmediatio.