Puja l’atur a Vilassar de Mar un 1’32%

Les dades de l’atur corresponents al mes de novembre indiquen que a Vilassar de Mar, ara, hi ha 689 persones sense feina, un 1,32% més en relació amb el mes d’octubre. La mitjana de persones desocupades  al nostre municipi, és del 6.94%, una dada molt allunyada, per cert, de la mitjana que marca la comarca que es planta en el 9,53%. Al Maresme hi ha, ara, 20.978 persones aturades. Per a què et facis una idea, com si tot Vilassar de Mar estigués desocupat.

El Maresme ha registrat un nou increment de l’atur durant el mes de novembre, especialment en el sector de serveis. Les oficines d’ocupació de la comarca han sumat 190 persones com a demandants de feina, el que percentualment representa un increment del 0,91% respecte a l’octubre, un mes que també va reflectir un augment de la desocupació.

El tancament del mes de novembre deixa al Maresme 20.978 persones com a demandants de feina, una xifra que, respecte al mes anterior, se centra en el sector serveis i entre el col·lectiu anomenat SOA (sense ocupació anterior).

Per municipis, seguim observant enormes diferències. Com sempre, Tiana (4,73%) i Alella (4,91%) són els municipis amb una taxa de desocupació més baixa, que contrasta i les mitjanes més altes que, un mes més, localitzem a Tordera (que frega el 13%), Pineda de Mar (12,4%) i Mataró amb l’11,48% de la població desocupada.

Unes xifres que tornen a ensenyar que l’atur al Maresme està molt feminitzat

(Imatge: Oficina Servei Català Ocupació, de la Generalitat)