Puja l’atur a Vilassar de Mar

A Vilassar de Mar, i segons les dades oficials, hi ha 692 persones que busquen feina, un 2,98% més en relació al mes anterior. Una dada que trenca en la dinàmica general del Maresme, on el registre de persones en situació de cerca de feina ha baixat l’1,76%.

Malgrat tot, Vilassar de Mar presenta una taxa de persones desocupades molt per sota de la mitjana maresmenca, un 7% en relació a la mitjana comarcal que és del 9,5%. La taxa, la mitjana catalana també la trobem molt per sobre de la vilassarenca amb un 8,7%.

En general, doncs, el mes de maig ha tornat a tenir un bon comportament pel que fa a l’ocupació a nivell de Maresme. Seguint la mateixa tendència provincial i catalana, la nostra comarca ha registrat un nou descens del volum de persones sense feina. En concret, 366 persones han abandonat la llista de demandants d’ocupació i ja treballen.

Això vol dir que, ara, al Maresme hi ha 20.487 persones aturades. És una xifra important, però inferior a la de mesos i anys anteriors. En termes intermensuals, la desocupació a la comarca ha baixat un 1,76% i un 5,12% en comparació al mes de maig de 2022.

Però, és clar, hi ha variacions percentuals en cadascun dels 30 municipis del Maresme. Així, en relació al mes d’abril, la xifra de persones aturades ha repuntat en 7 municipis: Cabrils, Òrrius, Palafolls, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Vilassar de Mar.

Les dades del mes de maig situen la taxa d’atur maresmenca en el 9,29%, escurçant distàncies amb la provincial (9,00%) i la catalana (8,72%). En els extrems es troben Alella, Cabrera de Mar -només un 4.3% de persones desocupades-  i Tiana amb taxes d’atur inferiors al 5% i, per la banda alta de la forquilla, apareixen un mes més Pineda de Mar (12% i la més alta del Maresme), Tordera, Mataró i Calella que superen el 10%.